Frivaldský braj – zemiaková fučka
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 19. októbra 2014
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 19. októbra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oškrabané a umyté zemiaky dáme variť do osolenej vody na miernom ohni domäkka. Vody musíme dať dostatok, zemiaky budeme pučiť vo vode, v ktorej sme ich varili. Zemiaky musíme úplne rozvariť.
- 2
Potom zemiaky scedíme (vodu odložíme) a rozpučíme tak, aby kaša neobsahovala hrudky. Poprášime ju hladkou múkou a dáme na sporák.
- 3
Ku kaši prilejeme vodu, ktorá ostala po varení, vymiešame a zavaríme. Musíme dosiahnuť konzistenciu riedkej kaše. Dochutíme soľou.
- 4
Braj naložíme do hlbokého taniera a polejeme rozpusteným maslom. Môžeme posypať nakrájanou pažítkou, fučku zapíjame mliekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/1795674_652674...