Pohánka so slivkami fotorecept
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 23. októbra 2014
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 23. októbra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 + namočenie pohán minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vriacej vody si dáme uvariť vopred namočenú pohánku. Pohánku varíme do mäkka. Potom ju treba scediť a prepláchnúť. Tým sa zbavíme zemitej chuti.
- 2
Do roztopeného masla pridáme na rezance nakrájané sušené slivky a slivkový lekvár. Pridáme trochu vody a krátko povaríme, kým nám slivky nezmäknú. Pohánku zalejeme slivkovou omáčkou a dobre premiešame. Posypeme práškovým cukrom.
- 3
TIP: Pohánku treba vopred namočiť. Dá sa aj hneď variť, ale doba varenia je oveľa dlhšia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vasa musi byt vynikajuca so susenymi slivkami,zvyknem takto robit quinoa.Skusim aj tatarku.
@jozka2 , a ten bielok sa nezrazí, ako pri praženici?
Tento recept vítam, lebo pohanka trocha "zapeká" a tie slivky to eliminujú.