Cícerová bio nátierka
Táto pomazánka patrí medzi moje najoblúbenejšie. Už ani neviem, odkial je pôvodný recept, ale...
Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny
@jerica Rýchlo a jednoducho spravené, na rôzne variacie . Ked mám chuť na mafiny,...
Obyčajný bryndzový chleba
Už hodne dávno, niekedy okolo roku 1986/aspoň viete aký som zhruba starý/, sme mali veľkolepú oslavu. Varilo...
Mikrovlnené raňajky pre dvoch
Toto je práca o tom, že pokiaľ ešte máme partnera, mali by sme raňajkovať spolu...
Rakúska Marmorkuchen
Rakúsky mramorový koláč je jeden z mojich najoblúbenejších múčnikov, avšak už som vyskúšala mnoho receptov, ...
Omáčka na grilovanie - BBQ sauce
Cas grilovania nastal a tak pridavam nas oblubeny BBQ sauce. Snad vam to zachuti pri zahradnej...
Obyčajní utopenci
Ahojte moji milý súkmeňovci. Tak ste ma trošku dostali do pomykova s Vašimi reakciami na môj prvý...
Bulharský šalát
Jedavávali sme ho hlavne s parížskym či vlašským šalátom, treskou... atď. No je vhodný...
Maslo zo sušených paradajok
Sušené paradajky si namočte do olivového oleja (aspoň na pár hodín, aby zmäkli), alebo ak...
Orechový lángoš
Po klasickom lángoši trocha zmeny nikdy nezaškodí :-) Orechy v ceste naslano, je jedna vynikajuca kombinacia. Odporucam,...
Škandinávske sladké pečivo - Kanelbullar
Kanelbullar je obľúbené sladké kysnuté pečivo v tvare slimáka v škandinávskych štátoch, najmä vo Švédsku a...
Smotanové stehná
Pôvodný recept mám z knihy Recepty zo života 10, kde je uvedený pod názvom Smotanové kurča. Ja...
Celerové carpaccio s masovo máslovými kuličkami
Celer rozpůlíme, oloupeme a rozdělíme na dvě čtvrtky. Ve slané vodě lehce okyselené (aby celer...
Černicovo-citrónové friands
Friand - je biele čajové pečivo, pôvodom z Francúzska. Veľmi obľúbený je v Austrálii a...
Habanero omáčka
Omáčka pre odvážnych, ale som si istá, že na Vareche je ich dosť. Moja...
Zdravšia verzia viedenskej Apfelstrudel
Milujem Viedeň a vždy keď ju navštívime, nenechám si ujsť príležitosť ochutnať ich geniálnu štrúdlu...
Gaštanová tiramisu fitness tortička
Gaštany sú vynikajúcou lahôdkou pre prípravu sladkostí. Preto pre nedeľné popoludnie som ich zmiešala s hustým...
Zapekané bravčové rezne v zemiakoch s kyslou smotanou
Pridávam další recept zo série pohodlného nedeľného varenia .
Čokoládovo-kávové pestrofarebné praclíky (bretzels)
Tento recept na "bretzels" je pôvodne z Alsaska.
Nátierka s medvedím cesnakom
Priateľka na mňa myslela a priniesla mi čerstvo nazbieraný medvedí cesnak, tak som urobila pomazánku a...
Obyčajná huspenina
Ahojte. Moji rodičia boli jednoduchí ľudia a tak vyzerala aj domáca kuchyňa. Z mnohých výborných jedál pripravovaných...
Kačacie prsia so slivkovo-vínovou omáčkou
Bylinky a koreniny, čo rozvoniavajú na všetky strany, a k tomu iba rýchlo upravené mäso...
Celerové bochánky s hlívou a celerovými chuťovkami
Pro milovníky celeru, celeru a celeru.
Špenátové halušky s vajcom
Každý z nás má svoj obľúbený recept na špenátové halušky, ja som ich dnes pripravila pre...
Plnené králičie stehná
Dnes sme mali veľmi chutný obed... robila som plnené králičie stehná.
Slané tvarohové pirohy
Doteraz som robila pirohy z tvarohového cesta len na sladko, dnes z vnútrorodinného dôvodu som urobila...
Vyprážaný karfiol
Dnes sme mali na obed, rýchle, dobré a osvedčené, starú známu klasiku ako je...