Polievka z Pávie (zuppa pavese) fotorecept

kukulienka71 - fotkaKukulienka71, Štúrovo, 25. novembra 2016 15:24
Ďalšie recepty »

Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto Pávia s francúzskym kráľom Františkom I. Ten sa vraj zo zranení vystrábil práve vďaka tejto výživnej polievke:-)

2
porcie
10 min
príprava
7 min
na 150 °C

Suroviny

600 ml
2-4 ks
2 ks
2 PL
 čerstvá
 na opekanie
 varená z polievky (nemusí byť)

Postup prípravy

  1. 1

    Príprava vôbec nie je zložitá a výsledkom je príjemný kulinársky zážitok hlavne v chladnejšom počasí, ktoré nás čaká. Zo sendvičov som odrezala kôrku a striedku pokrájala na menšie útvary. Ak sa zmestí do nádoby, krájať sa nemusí.

    Polievka z Pávie (zuppa pavese) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kúsky chleba som opiekla z oboch strán do zlatova na masle v horúcej panvici. Mäsová polievka sa mi práve dovarila, tak som ju scedila a vybrala z nej jednu mrkvu do zapekacích misiek. Rúru som zapla na 150 °C, horný ohrev s ventilátorom.

    Polievka z Pávie (zuppa pavese) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do ohňovzdorných misiek som naložila opečené kúsku toastu, kolieska mrkvy, navrch som vyklopila surový vaječný žĺtok a posypala strúhaným syrom. Opatrne som pridávala horúci vývar a hneď som misky vložila do predhriatej rúry.

    Polievka z Pávie (zuppa pavese) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nechala som ich zapekať asi 7 minút, podľa farby žĺtka. Pred podávaním ešte pribudla posekaná petržlenová vňaťka. Polievka je takto výbornej chuti a zasýti trochu viac ako samotný vývar.

    Polievka z Pávie (zuppa pavese) (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist