Základný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som na ne do cukrárne s maminkou. Dnes som ich Zobraziť celý popisZákladný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som na ne do cukrárne s maminkou. Dnes som ich upiekla s malou úpravou a sú skutočne výborné.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto 2x: | |
| 5 ks (domáce čerstvé) | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL (krupica) | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml (domáci) | 
                                                             | 
                                                    
| Na vrch: | |
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| Rozvar - sirup: | |
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do misy som rozbila 5 celých vajec, pridala som kryštálový cukor a vymiešala mixérom do peny. Počas miešania som pridala 1 polievkovú lyžicu olej.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Múku s práškom do pečiva som preosiala a v malých dávkach som pomaly vmiešala do cesta. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa oba korpusy 10 min.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Keď boli vychladené stiahla som z nich vrchnú vrstvu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
V mlieku som vymiešala cukor a pudingové prášky a pridala som ich už k horúcemu mlieku na sporáku. Uvarila som horúcu kašu.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Ešte do teplého som vmiešala maslo a dobre vyšľahala mixérom. Uložila som do chladu stuhnúť. Pridala som fernet.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na podnos som dala spodný plát a natrela som ho horúcim džemom.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Na džem som položila druhý korpus.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Tento korpus som poliala rozvarom. Vodu, cukor, koňak som nechala zovrieť a poliala som vrchný korpus.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Natrela som jahodovým krémom a dala do chladničky na noc stuhnúť.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Šľahačku a horkú čokoládu som nechala cez noc v chladničke stuhnúť a ráno som ju vyšľahala. Naplnila som zdobiace vrecko a ozdobila som zákusky. Podľa základného receptu mala ísť na to čokoládová poleva. Prajem vám dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Ďakujem pekne vám všetkým za milé komentáre.-)Teší ma, že sa vám tento môj nový zákusok páči..
♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆