Foto: izabella929
Základný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som na ne do cukrárne s maminkou. Dnes som ich Zobraziť celý popisZákladný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som na ne do cukrárne s maminkou. Dnes som ich upiekla s malou úpravou a sú skutočne výborné.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto 2x: | |
5 ks (domáce čerstvé) |
|
5 PL (krupica) |
|
5 PL |
|
1 bal |
|
1 PL |
|
Krém: | |
500 ml |
|
2 bal |
|
3 PL |
|
200 g |
|
2 PL |
|
200 ml (domáci) |
|
Na vrch: | |
500 ml |
|
200 g |
|
Rozvar - sirup: | |
50 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Do misy som rozbila 5 celých vajec, pridala som kryštálový cukor a vymiešala mixérom do peny. Počas miešania som pridala 1 polievkovú lyžicu olej.
-
2
Múku s práškom do pečiva som preosiala a v malých dávkach som pomaly vmiešala do cesta. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa oba korpusy 10 min.
-
3
Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Keď boli vychladené stiahla som z nich vrchnú vrstvu.
-
5
V mlieku som vymiešala cukor a pudingové prášky a pridala som ich už k horúcemu mlieku na sporáku. Uvarila som horúcu kašu.
-
6
Ešte do teplého som vmiešala maslo a dobre vyšľahala mixérom. Uložila som do chladu stuhnúť. Pridala som fernet.
-
7
Na podnos som dala spodný plát a natrela som ho horúcim džemom.
-
8
Na džem som položila druhý korpus.
-
9
Tento korpus som poliala rozvarom. Vodu, cukor, koňak som nechala zovrieť a poliala som vrchný korpus.
-
10
Natrela som jahodovým krémom a dala do chladničky na noc stuhnúť.
-
11
Šľahačku a horkú čokoládu som nechala cez noc v chladničke stuhnúť a ráno som ju vyšľahala. Naplnila som zdobiace vrecko a ozdobila som zákusky. Podľa základného receptu mala ísť na to čokoládová poleva. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne vám všetkým za milé komentáre.-)Teší ma, že sa vám tento môj nový zákusok páči..
♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆