Tento hummus som vydrankal od kuchára v zelenej zóne v Bagdade.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cez noc namočený cícer (24 hodín), sa prepláchne studenou vodou. Do hrnca sa pred varením pridá jedlá sóda, ktorá urýchli jeho zmäknutie. Varí sa okolo dvoch hodín.
- 2
Domäkka uvarený a vychladnutý cícer sa presype do mixéru. Mixujeme minimálne 10 minút a až potom pridávame studenú vodu alebo ľadovú triešť (voda musí byť čo najstudenšia, aby bol hummus pekný biely). Do hladkej kaše vmiešame tahini (sezamovú pastu) a roztlačený cesnak. Mixujeme ešte ďalších 10 minút.
- 3
V tejto fáze pridávame soľ a šťavu z citrónu, znovu mixujeme a ochutnávame.
- 4
Niektoré krajiny Blízkeho východu cesnak nepridávajú. Pred podávaním sa v Iraku (čo som zažil na vlastnej koži) zvykne porcia poliať kvalitným panenským olivovým olejom a poprášiť červenou sladkou paprikou. Nemienim špekulovať nad názvom hummus a hummous je mi to jedno a tak isto nad rôznymi variáciami je ich asi tisíc. Mne chutilo takto a to je si myslím podstatné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu