Racio vianočné trubičky fotorecept

martamm - fotkamartamm, 30. novembra 2016
Racio vianočné trubičky (fotorecept)
Foto: martamm

Každý rok upečiem niekoľko tisíc kusov vianočných oplátok, obyčajných, aj trubičiek keďže sama preferujem skôr racio výživu, upravila som si recept na trubičky, Zobraziť celý popisKaždý rok upečiem niekoľko tisíc kusov vianočných oplátok, obyčajných, aj trubičiek keďže sama preferujem skôr racio výživu, upravila som si recept na trubičky, aby som si aj ja mohla dopriať niekoľko kúskov tejto sladkej dobroty, bez ktorej si neviem Vianoce predstaviť.

Suroviny

1,5 liter
330-500 ml
500 g
500 g
350 g (alebo trstinový)
3 ks
6 PL
2 KL
2 balíčky




Postup

  1. 1

    Ovsenné vločky rozmixujem na múčku, používam na to mixér na smootie. Z uvedených surovín pomocou mixéra pripravím cesto, podobné ako na palacinky. Nechám aspom hodinu odpočinúť. Pozor, vločky spôsobia po odstátí zhustutie cesta, v tom prípade bude potrebné pridať vodu. Čo sa týka korenín, použite akékoľvek podľa svojej chuti, ja som dnes cesto rozdelila na dve časti, do jednej som dala perníkové korenie, do druhej rozmixovaný fenikel a aníz. V recepte uvádzam škoricu, ktorú používam najčastejšie. Do trubičiek pridávam niekedy orechy, ceý mak, kokos, kakao, jednoducho čokoľvek

  2. 2

    Nebudem popisovať technológiu pečenia oplátok, pridám len foto, ako používam paličku na krútenie ruličiek, ktorá je pre mňa neoceniteľným pomocníkom. Takto napichnem paličku na kraj oplátky.

    Racio vianočné trubičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom zakrútim, používam pri tom bielu rukavicu.

    Racio vianočné trubičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec ruličku jednoducho z paličky stiahnem, na fotke je len čiastočne vysunutá rulička.

    Racio vianočné trubičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridávam foto paličky pre zujímavosť. Pre info ešte rozmery paličky: Celková dĺžka: 23,5 cm Dĺžka výrezu: 16,0 cm Hrúbka výrezu: 1,5 - 2 mm Hrúbka paličky: 1,5 cm

    Racio vianočné trubičky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, máš můj hluboký obdiv! Nestačím zírat, vánoční trubičky, dokonce racio, jsi nesmírně šikovná!!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ďakujem, toto je obrázok ako stvorený pre mňa. Manžel nevie pochopiť ako chcem tú paličku narezať. A tu je to v celej svojej kráse.
martamm
@Zinnajdha (1.12.2016 08:42)

Toto video zobrazuje, ako saa pečú ruličky, musíš mať al doma ten prístroj n pečenie oplátok, tento za cca 250 eur




martamm
@Esi (1.12.2016 06:31)

Sikovny chlap hravo spravi taku palicku, doplnila som recet o rozmery, ak by s chcel do toho pustit manzel, ci niekto iny. Palicka musi byt celkom hladka, aby sa oplatka lahko zosmykla z nej, nech sa Ti dari pri peceni :))))))))))
tiginko
@Martamm (1.12.2016 09:15)

ak si niekto myslí, že to nepáli, tak páli a poriadne. Ale za krátko si dlane na to zvyknú a potom vám to už ani nepríde. Že mám pravdu @martamm , vytvoria sa "azbestové" ruky :-)
vilie
Ja k podvihnutiu a stočeniu oblátky používam paličku, ktorá je mierne do kužeľa a na jej konci je vsadená hrubšia ihla na šitie.
marsis
Namiesto oleja dávame roztopené maslo. Trubičky aj rovné oplátky (upečenú oplátku pomocou tupého noža zosunúť na tvrdú podložku - lopár a zaťažiť misou - vrchnákom misy - z jenského skla) nielen chutia, ale neuveriteľne voňajú. :)
violeta
Krásne ich máš, dobrý recept si vytvorila, o rok vyskúšam, ďakujem.
danda3
Krásne ich máš, a určite sú chutné, ja som minulý rok svatke poslala špaldovú múku na oplátky a boli výborné, chutili mi viac ako z bielej múky klasickej.
martamm
@Marsis (1.12.2016 16:35)

Musim aj ja skust namiesto oleja pouzit maslo, davno sa na to chystam, snad aspom jednu davku spravim. Obycajne oplatky som tiez skusila zatazit, ale lamali sa mi, tak som od toho upustila
martamm
@Vilie (1.12.2016 12:07)

cekom dobry napad s tou ihlou, urcite aj to pomoze podoberat oplatky, clovek sa vzdy cosi nove nauci, vdaka nasej vareche :))))))))))))
martamm
@Danda3 (1.12.2016 21:45)

Prave som dopiekla zo spaldovej muky obycajne rovne oplatky, pouzila som do nich iba vanilku, su vyborne, este mam na zajtra zamiesane so skoricou.
piekla som kamoske z bezlepkovej muky so sojovym mliekom, lebo trpi intoleranciou na lepok a laktozu, tie sa ovela horsie piekli, ale zvladla som to nejako, pridavala som do nich orechy, mak a kokos
zasky
Na rovne oplatky sa dava minimum cukru aby nehoreli.viac sa dava na trubicky. Tento druh skusim aj ja .ďakujem . A este masli musi byt pretopene.da sa uz kúpiť . Potom to ide super.
gabusa
Už som napiekla asi štyri druhy,ktoré som našla ale tieto sa páčia, lebo tak ide špaldová múka a ovsená vyskúšam ,mám ten istý stroj na oblátky aj motív ,dúfam, že mi sa mi podaria ako tebe a prajem krásne vianoce.
martamm
@Gabusa (6.12.2016 21:13)

Samozrejme, ze sa Ti podaria, je to celkom jednoduche ako pri ktoromkolvek recepte na oplatky, tesi ma, ze mame rovnaky vkus pri vybere oplatkovaca :)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia