Jednoduchý jablkovo-orechový koláč fotorecept
Foto: Olinecka
Už názov napovedá, že tento koláčik pripraví aj začiatočník. Jednoduché pečenie s výborným výsledkom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
2 ks |
|
250 g (alebo Palmarin) |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
1/4 ČL |
|
Plnka: | |
6-7 ks |
|
5 PL |
|
podľa chuti |
|
1 hrsť ( nemusia byť) |
|
1 hrnček (2 dl) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku preosejeme, nastrúhame k nej studené maslo, pridáme zbytok surovín a vypracujeme hladké cesto. Cesto odložíme do chladničky stuhnúť.
-
2
Jablká umyjeme, nastrúhame na strúhadle. Pridáme cukor, škoricu, hrozienka, premiešame. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme ho na dve časti.
-
3
Jednu časť rozvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka na plech (30x40 cm) vymastený, vysypaný múkou. Cesto vytiahneme aj na boky plechu. Posypeme mletými vlašskými orechmi.
-
4
Na orechy rozložíme nastrúhané jablká.
-
5
Rozvaľkáme druhu časť cesta a položíme ho na jablkovú plnku. Zľahka pritlačíme, cesto vidličkou po celej ploche popicháme, aby sa nezdúvalo.
-
6
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 40 minút do zlatista.
-
7
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Já ti nevím, přijde mi, že s válečkem kamarád jsem, ale těsto je tam navíc...
😆🙌😆
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.
Som rada za nahliadnutie receptu verím že poteší pri upečení.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči prajem nádherný dník.