Bravčový rezeň
Bravčový rezeň

Čiernohorský rezeň

olinecka - fotkaolinecka, 6. januára 2022
Čiernohorský rezeň
Foto: olinecka

Klasika v slovenskej kuchyni, jedlo, ktoré nesklame.

5-6
porcií
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

5-6 plátkov (bez kostí)
 (na obalenie)
 (na vyprážanie)
 (na posypanie)
Cestíčko:
3 ks
5-6 ks
1 ks väčšie




Postup

  1. 1

    Cestíčko: Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčko, pretlačený cesnak, zahustíme hladkou múkou podľa potreby, dobre premiešame.

    Čiernohorský rezeň - obrázok 1
  2. 2

    Bravčové rezne umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky. Naklepeme cez fóliu z oboch strán. Každý plátok okoreníme, osolíme, z oboch strán obalíme v hladkej múke a následne v cestíčku. Vysmážame na oleji z oboch strán do zlatista. Rezne podávame posypané strúhaným syrom. Vhodnou prílohou je zemiakové pyré alebo zemiakový šalát. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
V poslednej dobe mám zlé skúsenosti s rezňami z karé, nech robím ako robím, nie sú mäkké. Kedysi som väčšinou len z karé robila a nebol problém. Akoby to mäso za surova upravovali niečim, kvôli čomu sa kvalita zmenila. Radšej teraz robievam z vykostených kuracích stehien, myslím, že aj z nich by boli takéto rezne. Alebo si dám @olinecka , jednu tvoju porciu :)
luwinka
@evanaaa (6.1.2022 18:14)

Presne tak , ani ja to už nekupujem . Vždy som ich mala tvrdé z karé , píšeš pravdu. A keď sa Olinečke vydarili , tak jej želám dobrú chuť . Ale naozaj je to tak ako píše @evanaaa .
haji
Stará dobrá klasika, mně by moc chutnalo. Ale můj žlučník by mi sbalil pyžamko a papučky do tašky a byl by výjezd s modrým světlem. Chutné foto!
an3da
Skorej, keď som robila bravčové, tak keď som ho vytĺkla položila som do panvice a zaliala mliekom. Keď odstálo asi dve hodiny tak som ho obaľovala a snažila.
an3da
Oprava, smažila. No, teraz robím hlavne mäsko z kuriatka alebo ryby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia