Čiernohorský rezeň
Foto: olinecka
Klasika v slovenskej kuchyni, jedlo, ktoré nesklame.
5-6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
5-6 plátkov (bez kostí) |
|
|
|
|
|
(na obalenie) |
|
(na vyprážanie) |
|
(na posypanie) |
|
Cestíčko: | |
3 ks |
|
5-6 ks |
|
1 ks väčšie |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cestíčko: Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčko, pretlačený cesnak, zahustíme hladkou múkou podľa potreby, dobre premiešame.
-
2
Bravčové rezne umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky. Naklepeme cez fóliu z oboch strán. Každý plátok okoreníme, osolíme, z oboch strán obalíme v hladkej múke a následne v cestíčku. Vysmážame na oleji z oboch strán do zlatista. Rezne podávame posypané strúhaným syrom. Vhodnou prílohou je zemiakové pyré alebo zemiakový šalát. Dobrú chuť.
Moje boli parádne mäkké.
Aj dva porcie....
Presne tak , ani ja to už nekupujem . Vždy som ich mala tvrdé z karé , píšeš pravdu. A keď sa Olinečke vydarili , tak jej želám dobrú chuť . Ale naozaj je to tak ako píše @evanaaa .
Nabudúce.
Joj moja... Rozosmiala si má, ale keď sa nedá tak, ľutujem.
Veru dobrý, nápad pozdravujem.