Moravské koláče fotorecept
Foto: gordonko
Baby našli niekde tento recept, je fantastický, cesto mäkučké, nadýchané.
Zdroj: Podrobnejší fotopostup nájdete TU
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
1/2 ČL |
|
1 kocka |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
500 ml |
|
300 ml |
|
3 ks |
|
Tvarohová plnka: | |
3 bal. |
|
1 ks |
|
250 g |
|
Maková plnka: | |
150 g mletý |
|
2 - 3 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Odoberieme si trochu z vlažného mlieka a urobíme si kvások. Ostatné suroviny dáme do mixéra. Keď vzíde kvások, pridáme ho do zmesi, pustíme mixer na malé obrátky asi na minútu, potom zvýšime rýchlosť zasa na minútku a nakoniec zvýšime rýchlosť na maximum - miešame ešte 3 minúty. Vymiešané cesto necháme 40 minút nakysnúť.
-
2
Nakysnuté cesto rozdelíme na dva kusy. Na pomúčenom podklade cesto rozvaľkáme na asi 1 cm hrubý plát a z neho vykrajujeme pohárom kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
3
Jednotlivé kolieska potom plníme niektorou z pripravených plniek - tvarohovou s čučoriedkami poprášenou škoricovým cukrom, makovou, makovo-lekvárovou, tvarohovo-lekvárovou, orechovou... čo vás napadne.
-
4
Koláčiky na plechu necháme ešte 20 minút nakysnúť a potom plech vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C, pečieme 10 minút. Hneď po vytiahnutí z rúry potrieme koláčiky olejom.
-
5
Podrobnejší fotopostup nájdete na: https://www.facebook.com/media/set?vanity=tomas.marny.75436&set=a.2083539481797583
Aj ja tak robim
Ja dávam do cesta roztopenú domácu bravčovú masť ,a sú tiež perfektne
Však tak by měli být moravské koláčky.Tvarohová plnka v těstě a lekvárová nahoře+ mrvenička.Ale hádat bych se nemohla,to jsem si myslela x let a být to tak vůbec nemusí.Jinak koláčky vypadají velmi žravě.👌
byť na viacerých plechoch, lebo na jeden sa málo zmestí.