Jednoduché kysnuté rožky fotorecept
Foto: sonulienka
Manžel má rád folklór, je z Hriňovej a radi pozeráme Folkloricu a tam som od našich slovinských priateľov získala tento recept. Síce som Zobraziť celý popisManžel má rád folklór, je z Hriňovej a radi pozeráme Folkloricu a tam som od našich slovinských priateľov získala tento recept. Síce som si ho trochu prispôsobila, ale recept som nemenila a tak si ho sem medzi moje obľúbené recepty ukladám.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Zohrejeme mlieko, do ktorého pridáme cukor a droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme a do nej pridáme soľ. Keď máme kvások vzídený, nalejeme ho do misy robota, ja som miesila v ňom ak miesite rukou, postup je ten istý. Ku kvásku pridáme 11 PL oleja a asi polovicu preosiatej múky zmiešanej so soľou a zapneme robot, nech začne miesiť. Asi po troch minútach pridáme zvyšnú múka a 1 PL bravčovej masti a necháme robot pracovať ešte sedem minút.
-
3
Vymiesené cesto necháme hodinu nakysnúť.
-
4
Zabudla som nakysnuté cesto odfotiť, ale tu je rozdelené na dve polovice. Z jednej si urobím šúľok a rozdelím na štyri časti, z ktorých urobím bochníky. Druhú polovicu nechám bokom, pokiaľ nespracujem prvú. Z jedného bochníka vyvaľkám do kruhu asi na priemer jedného veľkého taniera, rozdelím na dvanásť častí. Na každú časť dám trochu postrúhaného údeného syra. Toto som si zmenila ja sama v pôvodnom recepte to nebolo. Cesto bolo len zvinuté, nebol tam syr.
-
5
Na plech dám papier na pečenie a ukladám zvinuté rožky až kým plech nenaplním. Potom rožky nechám ešte podkysnúť, pokiaľ nenaplním druhý plech. Keď idem dávať do rúry, rožky potriem vajíčkom a posypem sezamom. Pečiem vo vyhriatej rúre na 220 stupňov do ružova. Ale tu si už musíte sledovať každý svoju rúru, lebo každá rúra inak pečie.
-
6
No a tu mám už všetky upečené vyšlo mi asi 94 kusov.
-
7
A šli sme na rodinnú oslavu a tak som vnúčikovi upiekla aj jeho obľúbené slané pečivo. Kúpené lístkové cesto plnené so šunkou a strúhaným syrom potreté vajíčkom.
-
8
Pár som si nechala doma, tu sú.
-
9
Chutili nám na oslave, bolo po nich raz dva a preto si recept ukladám.
Srdečne Ti ďakujem áno boli fajnové chrumkavé.
Srdečná vďaka.
Srdečne ďakujem, Tvoje komentáre ma vždy potešia. Do nového roku 2022 prajem aj Tebe veľa, veľa zdravíčka.
Srdečne ďakujem a teší ma, že sa Ti moje recepty páčia a skúšaš ich. Pozdravujem.