Lievance z gréckeho jogurtu
Foto: lemonova
Veľa mojich receptíkov vzniká systémom pokus omyl, kým nenájdem TOP verziu :-) Mám veľmi rada lievance - aj preto, že sa na nich Zobraziť celý popisVeľa mojich receptíkov vzniká systémom pokus omyl, kým nenájdem TOP verziu :-) Mám veľmi rada lievance - aj preto, že sa na nich dobre takýmto spôsobom experimentuje. Táto verzia je už moja osvedčená. Odporúčam použiť do nej pravý grécky jogurt, ten má o niečo krémovejšiu konzistenciu ako náš. Na obrázku je lievancová torta, ktorú som robila synovcovi - tak si lievance obľúbil, že nechce klasickú tortu, ale iba tortu z lievancov ;-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľahajte sneh.
- 2
Žĺtky vymiešajte s cukrami do peny, pridajte postupne olej a jogurt a ešte dobre vymiešajte. Do krému pridajte tiež nahrubo postrúhané jablko. Stačí naozaj malé, prípadne polovica veľkého.
- 3
Jemne vmiešajte preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva a štipkou soli. Cesto by nemalo byť riedke, takže múku majte poruke, ak by ju bolo treba pridať. Ak ste to s hustotou naopak "prešvihli", môžete cesto rozriediť mliekom. Napokon opatrne vmiešajte sneh z bielkov.
- 4
Lievance veľmi narastú vďaka prášku do pečiva a snehu, preto ich nerobte príliš veľké a pečte ich na miernom ohni radšej dlhšie ako rýchlo a sprudka. Panvicu predtým len veľmi jemne potrite olejom alebo maslom. Dobrú chuť :-)
Tiež jogurtové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem 😊