Krémeš
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 2. januára 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
Puding: | |
2 l |
|
240 g |
|
240 g |
|
6 ks |
|
Šľahačka: | |
1 l (33 %) |
|
70 g |
|
Poleva: | |
250 g (60 %) |
|
80 g (alebo kokosový tuk) |
|
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme, uložíme na plech s papierom na pečenie, poprepichujeme vidličkou a pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Pripravíme si (napríklad z kartónu) lištu okolo cesta, ktorá bude držať krém. Zo všetkých prísad uvaríme za stáleho miešania hustý puding, ktorý nalejeme na plát lístkového cesta. Puding prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa na ňom nevytvorila koža. Necháme vychladnúť.
- 3
Vychladenú smotanu s cukrom vyšľaháme na pevnú šľahačku. Po častiach natrieme na vychladený puding a zarovnáme.
- 4
Nad vodným kúpeľom rozpustíme čokoládu s kakaovým maslom alebo kokosovým tukom, rovnomerne rozotrieme navrch šľahačky a necháme stuhnúť.
- 5
Zákusok opatrne nakrájame na kocky nožom, namočeným do horúcej vody a utretým do sucha.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prosím pošli mi recept na ten kremeš. vykúšam.