Foto: lenkap00
4
porcie
porcie
Suroviny
Na kebaby: | |
500 g mleté (bravčové a hovädzie) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tzatziki: | |
1 väčší téglik |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Zamiešame do mletého mäsa a dochutíme paprikou, korením, soľou, gyros korením, oreganom, rascou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme vajíčko. Všetko premiešame. Necháme na hodinku v chladničke.
-
2
Medzitým spravíme tzatziki. Uhorku ošúpeme a pomocou škrabky nakrájame na čo najtenšie plátky. Posolíme a necháme odstáť. Potom zlejeme vodu, ktorú uhorka pustila, pridame jogurt, cesnak, kôpor, ocot, soľ a cukor. Premiešame.
-
3
Z mletého mäsa urobíme valčeky, ktoré napichneme na špajdľu. A vypražíme na rozpálenej panvici s olejom zo všetkých strán niekoľko minút.
-
4
Podávame s tzatziki a so šalátom.
Diskusia k receptu