Cuketovo-jablkový perník
Trocha upravený recept na perníkový koláč.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 2 PL (sladidlo) |
|
| 2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 500 ml vlažné (Alpro alebo iné) |
|
| 400 g |
|
| 2 PL |
|
| 200 g |
|
| 4 ks stredne veľké |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Na posypanie: | |
| drvené |
|
Postup
-
1
Vajcia so sladidlom vymiešame. Postupne pridávame ostatné suroviny.
- 2
Nakoniec pridáme na jemno nastrúhanú cuketu a hrubšie nastrúhané jablká a všetko dobre premiešame.
- 3
Hotové cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme približne 30 minút na 170-180 stupňov.
- 4
Po vytiahnutí potrieme ešte teplý koláč ľubovoľným džemom (ja som mala jablkový) a posypeme drvenými mandľami.
- 5
Hotovo ✅
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu