Tepsi kebab
Tepsi kebab

Tepsi kebab videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 8. januára 2022

Veľmi jednoduché a variabilné jedlo z jedného plechu, ktorého príprava vás stojí naozaj len chvíľku. Výsledkom je voňavé a výborné jedlo pre celú rodinku. Zobraziť celý popisVeľmi jednoduché a variabilné jedlo z jedného plechu, ktorého príprava vás stojí naozaj len chvíľku. Výsledkom je voňavé a výborné jedlo pre celú rodinku. ?
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/08/tepsi-kebab.html?m=1

60 minút
na 200 °C
Tepsi kebab (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Na köfte:
650 g mleté
1 ks
1 ks
1,5 KL
1 KL
1 KL
0,5 KL
Na zálievku:
2 PL (salça)
1 KL
0,5 dl
6 dl
0,5 KL
Okrem toho:
cca 1,5 kg
kúsok  (navrch)




Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme köfte. Mleté mäso, postrúhanú cibuľu, bielok a ostatné prísady poriadne zmiešame v jednej miske. Takto pripravené dáme zatiaľ bokom.

  2. 2

    Zemiaky očistíme a pokrájame na hrubšie kolieska. Nasypeme ich do pekáča, osolíme a premiešame. Zo zamiešanej mäsovej zmesi tvarujeme köfte podlhovastého tvaru a pridáme ich k zemiakom. Takto pripravené dáme na 200 °C do rúry, aby sa obsah poriadne prehrial a začal už akoby piecť?

  3. 3

    Zatiaľ si zmiešame z uvedených prísad našu zálievku. Keď sa už obsah pekáča dostatočne ohrial, vyberieme ho z rúry a celú zálievku vylejeme do pekáča. Na vrch poukladáme kúsky masla a vrch posypeme ešte oreganom. Dáme znova do rúry a pečieme cca 45 minút.

  4. 4

    U nás doma sú rôzne tepsi kebaby veľmi obľúbené a ani tento nie je výnimkou? Prajem dobrú chuť!

  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

evanaaa
Neviem, či preto, že som hladná (idem si niečo spraviť), ale keď som zbadala ten pekáč s jedlom, skoro mi slinky vytiekli, vypadá úžasne, a o chuti ani nehovorím! Nie pol, ale celé kráľovstvo za tanier tejto dobrotky, @cesminaz , takže mi neostáva, len si v najbližšej dobe spraviť, práve dnes som kúpila mleté mäso, ale dokúpim ešte hovädzie a pôjde sa na to:) Už len tie zemiačky by mi stačili, s mäskom to bude výborné! Tak si rcp ukladám, aby sa mi nestratil.
cesminaz
@evanaaa (8.1.2022 18:33)

😊 vdaka za milý komentár, som rada, že recept zaujal. Verím, že skúšku neolutuješ, je to výborné jedlo. Srdečne pozdravujem a prajem všetko dobré v novom roku👍
evelynba
Milá @cesminaz , jeden tepsi kebab od Teba lepší než druhý :-))) Mám temer všetky uložené a aj som sa tieto predtým pre mňa neznáme jedlá naučila robiť a sú v našej rodine veľmi obľúbené /okrem jednej z vnučiek, ktorá zo zásady nevezme žiadnu zeleninu do úst, okrem rozmixovanej v krémových polievkach, kde ju nevidí a necíti pod zubami :-))) / Takže ukladám a ďakujem aj za tento. A propos - krásne foto, hneď donúti človeka otvoriť recept. Pozdravujem všetkých a prajem krásnu zimnú nedeľu.
haji
Pěkný receptík, mně by moc chutnalo. Miluju mleté maso a pokrmy z jednoho hrnce. A to je u Tepsi kebabu splněné. Narobila si mi chute! a veliké... hmm
evanaaa
@cesminaz , cesmínka, ďakujem, aj tebe a rodinke prajem pekný a vydarený rok 2022, a veľa chuti do ďalšieho varenia a pečenia...ale hlavne, veľa zdravia, inak by to nešlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia