Maková torta bez múky s ovocím
Foto: slovakbaker
Úžasná maková torta bez gramu múky a cukru s ovocnou polevou. Chutí fantasticky!
porcií
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
2 PL |
|
3 PL vriaca |
|
200 g mletý |
|
4 ks stredné |
|
štipka |
|
Ovocná poleva: | |
zo 4 jabĺk |
|
hrsť (mrazené) |
|
1,5 PL |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s medom do svetlej peny, postupne pridáme aj 3 PL horúcej vody.
- 2
Do žĺtkovej peny striedavo ručne zamiešame mletý mak a sneh.
- 3
Jablká očistíme a nastrúhame. Vyžmýkame, šťavu zachytíme na polevu.
- 4
K makovému cestu na záver primiešame nastrúhané (a vyžmýkané) jablká. Nalejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 minút. Necháme mierne vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a necháme vychladnúť úplne.
- 5
Medzitým v hrnci privedieme do varu mrazené lesné ovocie so šťavou z jabĺk, varíme 2 minúty. V troche vody rozmiešame Zlatý klas a prilejeme k vriacej zmesi. Povaríme zhruba 1 minútu, odstavíme.
- 6
Ovocnú polevu nalejeme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnúť.
- 7
Tortu ozdobíme ovocím podľa vlastnej fantázie a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!
Tiež maková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som rada aj za fotku, človek si tak vie trochu lepšie predstaviť s kým sa baví.😊
Viem si ju predstavit aj s cokoladovou polevou.