Morčacie rezne z pečeného mäsa
Ak sme upiekli na vianoce privelku morku a nedari sa nam ju dojest...
Falošné kokosky
Tento recept ma napadol vtedy, ked som jedla kokosky. Nikdy som na nich nemala rada tú...
Kokosové hviezdičky
Múku preosejeme s cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo a žltok. Všetko vypracujeme na hladké nelepivé cesto,...
Linecké kolieska
Linecké kolieska sú neodmysliteľnou súčasťou všetkých sviatkov v našej rodine. Je to veľmi chutné suché pečivo,...
Zemiaky s mrkvou a kuracím mäsom
zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu nakrájame na tenke kolieska alebo kocky, cibuľu nakrájame nadrobno. Pridáme ingrediencie...
Rumové špirály
Fajnové koláčiky, ktoré som piekla na Vianoce a každému veľmi chutili... môj brat...
Pečené bravčové líčka na jablkách
Zeleninu, jablká a cibuľu nakrájame a spolu s bravčovými líčkami vložíme do pekáča. Osolíme, ...
Pečená hus
U nás, netradične, sme prvý krát na prvý sviatok vianočný piekli hus. Bola štvorkilová takže ostalo na...
Šošovica so zeleninou po taliansky
Najprv si dame namočit sušene dubaky do vody, asi tak na 15-20 minut. Medzi tým si orestujeme...
Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...
Vianočné pečivo
Toto sú koláčiky, ktoré napiekli a nádherne ozdobili šikovné ruky mojej zlatej sestričky Betky...
Kuracie kapsy s cesnakom
Je to takové svátečnější jídlo. Dnes jsem tady měla dceru se zetěm. On je kuchař,...
Palacinky so slivkovou omáčkou
Tieto palacinky sú veľmi lahodné ako pre deti tak aj pre dospelých maškrtníkov. Môžu sa konzumovať teplé...
Domáce sushi
Toto jedlo som vlastne nerobil ja, ale môj syn Lukáš. Vraj to predtým na prvé...
Plnené kalamáre na portugalský spôsob
Včera som sa takmer zadusila kostičkou z kapra (to sa mi stalo prvýkrát v mojom živote), ...
Plnené kačacie stehná
Na božie narodenie robíme väčšinou kačicu, ale keďže zostala ryba, tak je z toho štefanské...
Jednohubky z lístkového cesta podľa Zdeny Studenkovej
Tento recept je z knihy receptov a zážitkov herečky Zdeny Studenkovej. Skvelá rýchlovka pre nečakané aj očakávané...
Jablkové košíčky
Košíčky sú vhodné najmä na Vianoce, ale plnka sa môže obmieňať, môžu sa použiť rôzne...
Silvestrovská kapustnica
U nás sa na Vianoce robí kapustnica len so sušenými hubami, ale na Silvestra robíme...
Uličské pirohy z trených surových zemiakov - vyprážané
Tieto pirohy sa tiež robievajú v celej Uličskej doline - mňa ich naučila robiť priateľkina mamička z...
Zuccotto - exkluzívna šľahačková bomba
"Malá tekvica", florentský krémový zákusok je veľmi chutný dezert pochádzajúci z Talianska. Túto moju verziu...
Medové kolieska
Tieto kolieska považujeme v našej rodine za najobľúbenejšie, pečiem ich pri každej príležitosti dokonca z dvojitej...
Uličské pirohy z trených surových zemiakov - pečené
Uličská dolina a obce v nej - Nova Sedlica, Ulič, Zboj ... je navýchodnejšia...
Marinovaný králik
Dle mého názoru nejlepší úprava králíka vůbec. Jinak také Béřovický králík, ale zvolila jsem jiný...
Mleté mäso v lístkovom ceste
Rožok nakrájame na malé kocky a zvlhčíme ho vodou alebo mliekom. Mleté mäso zmiešame so soľou,...
Studená misa s krevetami a údeným lososom
Pohostenie ktore je vzdy castou nasej Stedrej vecere.
Vianočná kapustnica z Kandaháru (Afganistan)
Ahojte varecháci, splnil sa mi môj detský sen, varil som v naozajstnej kuchyni pre profesionálov,...
Tvarohový nákyp
Vsetko vymiesat-konzistencia ako det. vyziva. Vylejeme do vymasteneho pekaca(20x30cm) a pecieme pri 170st. C asi 30min. Nechame...
Košíčky plnené tatarákom z lososa a karí dipom
Vianoce sú čas, keď sa sťahujem do kuchyne. Kto v práci prichádza do styku hlavne...
Krevetový šalát na göteborgský spôsob
Keď som na jeseň navštívila Göteborg, netušila som, že toto mesto je preslávené všakovakými špecialitami...
Kačacie stehno na kapuste s oškvarkovými gnocchami
Kačacie stehná pečieme v kačacom tuku na 160 °C do mäkka. Kačacie oškvarky dáme na panvicu,...
Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.