Bezlepkový jemný závin fotorecept

katherinkatka - bez fotkykatherinkatka, 14. marca 2011

Jemný závin z bezlepkového cesta, štruktúrou podobný lístkovému cestu.

Suroviny

250 g
150 g
2 ks
100 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Plnka: ľubovoľná. Z múky, tvarohu, masla - najlepšie zmäknutého a vajec vypracujeme cesto. Ak chceme robiť na dve rôzne náplne rozdelíme ho.

    Bezlepkový jemný závin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozvaľkáme ho najlepšie pod dvoma papiermi na pečenie, ktoré trošku pomúčime, nakoľko je cesto lepkavé. Treba nechať hrubšie cesto, je menšia šanca, že nám pri pečení popraská.

    Bezlepkový jemný závin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplníme plnkou podľa chuti, zahneme rohy a stočíme do závinu.

    Bezlepkový jemný závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri cca 180 °C, kým nezostane cesto ružové.

    Bezlepkový jemný závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomúčime práškovým cukrom a podávame.

    Bezlepkový jemný závin (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

elisticka
@Katherinkatka dobry kolacik viem ako sa tazko robia bezlepkove kolaciky ukladam do KK a pripis si tam bezlepkovy aby hned uputal bezlepkacov dakujem....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia