Ajun
Foto: pusta

Vyskúšala som tento skvelý recept na kuracie prsia, ktorý je z Libanonu a môžem len potvrdiť pravdivosť názoru, že libanonská a francúzska kuchyňa sa Zobraziť celý popisVyskúšala som tento skvelý recept na kuracie prsia, ktorý je z Libanonu a môžem len potvrdiť pravdivosť názoru, že libanonská a francúzska kuchyňa sa právom označujú ako dve najlepšie kuchyne sveta.

6
porcií
60 minút
príprava
20-30 minút
na 170/220 °C

Suroviny

6 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
6 ks - tenké plátky
Plnka:
4 ks, sterilizované pokrájané na jemno
250 g, čerstvé malé pokrájané na plátky
6 ks,nastruhana na jemno
1 ks
3 PL, strúhaný
podľa chuti
podľa chuti
1/4 čl,strúhaný
10 guličiek, na hrubo nadrvené
3 PL
3 PL, jemná
3 PL, na jemno posekaná
1 cl sušená
na dekoráciu:
6  ks, vydlabané
6 ks
6 ks kolieska kompotovaného
podľa chuti
p.p
p.p
 strúhaný
príloha:
1200 g pkrájané na 1/8-iny




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pozdlžne rozkrojíme na polovice, ale nedokrojíme,osolíme, okoreníme mletým bielym korením a mletou červenou paprikou. Pripravíme si plnku zmiešaním všetkých ingrediencií. Na jednu polovicu kuracieho prsa dáme plnku a preložíme druhou polovicou prsa. Plnkou naplníme aj vydlabané artičoky. Naplnené prsia aj artičoky vložíme do pekáča, ktorý sme vymazali maslom. Na prsia položíme plátky masla a pečieme v trúbe na 170 stupňoch 20-30 mnút, kým mäsko nezmäkne.

  2. 2

    Medzitým si obvaríme mrkvu a zemiaky v osolenej vode asi 10 minút,scedíme.Mrkvu opečieme na panvici s maslom, až trocha skaramelizuje a mierne ju osolíme. Zemiaky osolíme, dáme do pekáča vymazaného maslom a upečieme v trúbe na 220 stupňoch/20 minút. Na kuracie prsia dáme strúhaný syr a zapečieme v trúbe.

  3. 3

    Na tanier položíme hotové kuracie prso, z jednej strany priložíme hotový plnený artičok ozdobený čiernou olivou, ktorý sme posadili na koliesko ananásu, z druhej strany priložíme opečenú mrkvu a opečné zemiaky.

Diskusia k receptu

pusta
varila som viackrát a môžem iba súhlasiť.dakujem
evanaaa
Pusta, ty si tuším svetobežník alebo máš kuchársku knihu, z receptami celého sveta z ktorej varíš. Artičoky som nejedla, neviem, akú majú vlastne chuť.
pusta
evanaaa, áno som svetobežník od ranej mladosti, mám aj kuchárske knihy,síce nie tak veľa, ale skôr sú to moje poznatky zo zahraničia a od množstva svetových šéfkuchárov, medzi ktorými som mala a mám tú česť sa pohybovať. to som sa nechcela chváliť a vyvyšovať, len zdôrazniť, že to nie sú práve moje zásluhy, len že mi tieto uznávané osobnosti svetovej gastronomie dovolili sa od nich učiť, za čo som im veľmi vdašná. artičoky sú veľmi lahodná zelenina jemnej chuti a patria medzi dlikatessy.
pusta
evanaaa, ešte som ti chcela povedať, že máme spoločné záľuby
jarunka
Pusta dalsi krasny recept. Kedy to vsetko vyskusam. recept si ukladam. Artycoky si niekedy kupim sterilizovane. Cerstve neviem ako sa pripravuju. Ty je sterilizujes sama ?
pusta
jarunka, ja som v tomto prípade použila artičoky sterilizované z obchodu - dakujem, nerobím ich doma, je ťažké zohnať aj tieto, nie ešte čerstvé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia