Tento recept robím už veľa rokov a je súčasťou takmer každej rodinnej oslavy. V lete je veľmi chutná aj schladená.
príprava
Suroviny
| 3 dcl, vlažné |
|
| 1 dcl |
|
| 2 škatule |
|
| plnka: | |
| 2 dcl |
|
| 2 sáčky |
|
| 2 ks |
|
| 40 g |
|
| 1 sáčok |
|
| 1/2 litra |
|
| podľa výberu |
|
Postup
-
1
Ak dno tortovej formy nevyložíme namočenými piškótami, môžeme upiecť piškótu z 2 vajec(2 vajcia, 2 lyžice vody,7o g cukru,95 g polohrubej múky,trošku prášku do pečiva).Môžeme potrieť lekvárom. Bok vyložíme piškótami, ktoré sme namáčali v mlieku (môžeme pridať 2 lyžice granka) s rumom.
-
2
Potom v hrnci rozšľaháme mlieko, vanilkový cukor, cukor, dve žltka (môžeme pridať lyžičku zlatého klasu) a uvaríme na hustejší krém.
-
3
Do vody dáme napučať želatínu.
-
4
Vyšľaháme smotanu. Do žltkového krému (schladeného), pridáme rozpustenú želatínu. Túto zmes potom zľahka zapracujeme do vyšľahanej smotany.
-
5
Túto šľahačkovú zmes vylejeme do pripravenej tortovej formy. Zdobíme ovocím. Necháme ztuhnúť 8 - 10 hodín.









Diskusia k receptu