Koláč je akousi napodobeninou žĺtkových rezov, bohužiaľ som nestihla ho odfotografovať, zjedol sa naraz
30 a viac
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh, postupne pridávame kryštálový cukor,olej, minerálku, orechy premiešané s múkou a práškom do pečiva. Dáme na vymastený a múkou vysypané plech a pečieme.
- 2
Na upečený a ešte horúci dáme žĺtkovú polevu (vymiešame 4 žĺtka s 200 g práškového cukru) s ktorou pracujeme rýchlo. Podľa chuti môžeme po uschnutí polevy ozdobiť cikcakovito rozpustenou čokoládovou polevou ale nie je to nutné.
- 3
Prajeme dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
odkaz pre "evanaaa" žĺtka sa teplom koláča spracujú a tak sa netreba báť