Foto: dorisa
Dnes varím bez mäsa. Minulý týždeň bolo mäsa až-až, tak dnes mame odľahčený deň. Na prípravu plnenej papriky som použila sójovú drť. Bola veľmi Zobraziť celý popisDnes varím bez mäsa. Minulý týždeň bolo mäsa až-až, tak dnes mame odľahčený deň. Na prípravu plnenej papriky som použila sójovú drť. Bola veľmi dobrá,lepšia, ako s mäsom, aj dcéra s vnučkou pochválili.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klasicky si uvaríme ryžu (olej, cibuľa, ryža, soľ) Necháme vychladnúť.
-
2
Potom si v miske upravíme sójovú drť a to tak, že do nej pridáme trocha vody a vegetu a dáme na cca 2 min. do mikrovlnnej rúry zovrieť. Necháme vychladnúť.
-
3
Medzitým si umyjeme a očistíme papriky, zbavíme ich jaderníkov.
- 4
Potom ryžu, sójovú drť , vajce, vajíčko, petržlenovú vňať zmiešame a vytvoríme masu. Ja som nesolila, vegeta je slaná, stačilo.
- 5
Potom zmesou plníme očitené papriky a zo zostatku tvarujeme guľky.
- 6
Do veľkého kastróla dáme olej, spravíme s hladkou mukou zápražku a nalejeme vodu. Potom pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a ocukríme. Necháme prejsť varom, miešame, aby sa omáčka nezhrudkavela.
- 7
Potom dáme do omáčky variť naplnené papriky,
- 8
Asi po pol hodine pridáme aj guľky. Všetko varíme, kým nie je uvarené.
- 9
Potom dochutíme omáčku soľou, cukrom, prípadne ml. čiernym korením a možeme servírovať. Podávame s čerstvým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Môj tip: Naplnené papriky a guľky poukladám do jenskej alebo zapekacej misy (pekáča), mierne podlejem vodou a v rúre nechám asi 45 minút uvariť. Potom vložím do paradajkovej omáčky, v ktorej som varila okrem celej cibule aj vetvičku zelerovej vňate. Nalejem aj šťavu z pekáča. Je to rýchle a bez práce, bez risku pripálenia.