Foto: tatranka
K dobrému mäsku a tam kde patria halušky.Pridávam tento recept,ktorý som si postupne sama z dokonalila a vylepšila.Máme ich radi a sem tam sa Zobraziť celý popisK dobrému mäsku a tam kde patria halušky.Pridávam tento recept,ktorý som si postupne sama z dokonalila a vylepšila.Máme ich radi a sem tam sa nám na tanieri objavia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Zemiaky ošúpeme,cesnak tiež.Pridáme do mixera 1 dcl vody.Zmixujeme.Pridáme soľ.Zemiaky môžeme nastrúhať aj na strúhadle.Zemiaky sú pre ľahkosť a mäkkosť halušiek.Budete milo prekvapené ich chuťou aj mäkkosťou.
-
3
Do masy pridáme špenát.Premixujeme.
-
4
Masu vylejem do misy a pridám múku.Premiešam.
-
5
Nakoniec pridám vajíčko a dobre premiešam.
-
6
Vymiešaná masa.
-
7
Cesto pretriem do vrelej vody a nechám aby vyplávali na povrch.Do vody kvapnem pár kvapiek oleja.Nechám ich povrieť asi 7 minút.
-
8
Hotové halušky.Pokapem ich olivovým olejom a premiešam.
-
9
A takto sú použité pri naservírovaní aj s mojimi farebnými širokými rezancami,ktoré sú viac menej na dekoráciu taniera.
Diskusia k receptu