Špenátové halušky fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 13. marca 2011
Špenátové halušky (fotorecept)
Foto: tatranka

K dobrému mäsku a tam kde patria halušky.Pridávam tento recept,ktorý som si postupne sama z dokonalila a vylepšila.Máme ich radi a sem tam sa Zobraziť celý popisK dobrému mäsku a tam kde patria halušky.Pridávam tento recept,ktorý som si postupne sama z dokonalila a vylepšila.Máme ich radi a sem tam sa nám na tanieri objavia.

8
porcií
30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 strúčiky
250 - 300 g
2 ks
1,5 kávovej lyžičky
1 celé
1 dcl




Postup

  1. 1

    Ingrediencie.

    Špenátové halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky ošúpeme,cesnak tiež.Pridáme do mixera 1 dcl vody.Zmixujeme.Pridáme soľ.Zemiaky môžeme nastrúhať aj na strúhadle.Zemiaky sú pre ľahkosť a mäkkosť halušiek.Budete milo prekvapené ich chuťou aj mäkkosťou.

    Špenátové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do masy pridáme špenát.Premixujeme.

    Špenátové halušky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Masu vylejem do misy a pridám múku.Premiešam.

    Špenátové halušky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec pridám vajíčko a dobre premiešam.

    Špenátové halušky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vymiešaná masa.

    Špenátové halušky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto pretriem do vrelej vody a nechám aby vyplávali na povrch.Do vody kvapnem pár kvapiek oleja.Nechám ich povrieť asi 7 minút.

    Špenátové halušky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové halušky.Pokapem ich olivovým olejom a premiešam.

    Špenátové halušky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A takto sú použité pri naservírovaní aj s mojimi farebnými širokými rezancami,ktoré sú viac menej na dekoráciu taniera.

    Špenátové halušky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

aroooo
No a toto som práve chcela spraviť včera,aj som na vareche našla 2-3 takéto recepty,ale v nich mi chýbali zemiaky,pretože aj do bryndzových ich dávam a sú potom mäkké a chutnejšie,kúpila som si aj nejakú syrovú omáčku,nakoniec som dnes s tým zaliala kuracie stehná,špenát je v mrazničke,takže halušky budú behom týždňa,toto ukladám,je to to,čo som hľadala,ďakujem
mery8658
Ja keď ich navarím tak prvý deň si ich vychutnávame so syrom /bryndzou/a škvarkami a druhy deň poslužia ako príloha k mäsu. Sú veľmi chutné a ulahodia aj oku.
ancicka
Ja si počkám do leta na čerstvý.Môj z mrazničky sa mi už minul.Vdaka za pripomienku.Dám do kk.
danculka
Pekné to máš farebné,to sa mi páči a iste je to aj chutné...
danielas
spenatove halusky su super. Ja ich robievam so syrovou omackou,kde nesmie chybat niva. Veru tiez urobim v tyzdni. Diky za typ Tatranka.Tie farebne rezance si pripravujes sama? Tvoja porcia na tanieri je veeelmi lakava...
tatranka
@danielas áno farebné rezance robím sama.Mám ich aj v ponuke svojich receptov.No minule tu vznikla práve kvôli ním,ako ich pripravujem aj záporná polemika.No nemyslím,že sa niečim previňujem.Jednoducho robím to tak.
klaura
výborné haluštičky, ja si ich tiež robievam so syrovou omáčkou ... jem ich iba ja ... rodine robím bielu klasiku ...
nataly111
to vyzerá fakt dobre...ukladám do KK...možno urobím zajtra na obed...mňam
tatranka
@enerrgizer sú výborné.Ale ty máš toľko ohromných receptov a špenátové halušky ťa oslovili?Teším sa.K tvojim niektorým výtvorom budú ako stvorené.Ver,že budeš na mňa spomínať v dobrom.
jody
Super nápad na veľkú noc, k tomu nejakú žltú omáčku a jarné jedlo ako vyšité :-)
kuchticka
Taketo jedlo je dobre a zdrave kedykolvek, nie len na Velku noc. Ja viem, ze na Morave varia kazdy Zeleny ctvrtok spenat - taku omacku spenatovu a k tomu krupicove noky a uvarene vajicko.
gabikapb
Vyzerajú super, krásne je to aj na tej poslednej fotke. Dala by som si povedať :-) Chcem Vás poprosiť Varecháci, máte recept na nejakú omáčku so syrom - môže byť aj s hubami. Prednedávnom som aj hľadala, ale akosi zle. Prajem krásny týždeň.
jerica
@tatranka ako vždy perfektný fotorecep so zroumiteľným jednoduchým popisom,ukladám si do chlievika "vyskúšať!!"
tatranka
Ďakujem všetkým varecháčom za záujem a za komentáriky.
janger
@tatranka , super! Nevedela som, ze sa to da aj v mixeri! A mam prave novy haluskar, tak vyskusam :-)!
duschko
So zemiakom som ich este nerobil. Musim vyskusat. Tvoje recepty nesklamu. Ukladam do MKK.
brigita
Ja dávam strúhaný syr ale nabudúce dám zemiaky do cesta a syr len na vrch.
3sandra3
tak toto je aj moja šálka kávy... zajtra uvarím.... mňam
zuzlik0402
Vyzerá to zaujímavo - ukladám. Ja špenát môžem, tak ho vyskúšam aj takto v haluškách.
marrry
oooo konecne som nasla spenatove halusky hura ide sa kupit bryndza :)
ildinka
No konečne....,ja ich kupujem v Bille ak majú...mám ich rada opražené na troche oleja,len aby chytili kôrku,posypem strúhaným syrom ....a k tomu cherryrajčinky...mňam
lopezka
Mnam mnam ....prave som ich dovarila a aj detom velmi chutia :-)
kalllista
Naozaj chuťovo výborné! Dokonca jedli aj deti, aj keď len s maslom, bryndzu akosi nechcú... Dôležitá otázka: použila som 300 g múky, ale aj tak pri cedení cca tretina ostala v umývadle... Prosím radu. Práve kvôli tomu sme ich už doma dlho s manželom nerobili, lebo je tzv. veľký odpad...
tatranka
@Kallista nerozumiem aký odpad? Cesto? Ak cesto,bolo treba urobiť hustejšie.Aj múka je rozhodujúca.Prečítala som si ešte ráz komentáriky a nikto tento problém,hoci ja ani neviem aký,neuvádza.Prepáč,že nerozumiem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia