Foto: pusta
Paštičky z lístkového cesta sú obľúbené v studenej kuchyni. Je to malé dekoratívne pečivo, ktoré sa plní ozdobne rôznym krémom - či už maslovým, Zobraziť celý popisPaštičky z lístkového cesta sú obľúbené v studenej kuchyni. Je to malé dekoratívne pečivo, ktoré sa plní ozdobne rôznym krémom - či už maslovým, syrovým, žltkovým, rôznymi penami ako šunkovou, vaječnou, rokforovou, jazykovou, rybacou...rôznym hašé z mäsa šalátmi, vajcami a rôzne sa dozdobí. Pôsobí veľmi efektne. Používa sa ako doplnok studených mís, často sa podáva ako predjedlo.
porcia
príprava
na 210-220 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku 5 mm. Formičkou veľkosti 5 cm vykrojíme plné kolieska.
- 2
Z polovice plných koliesok vykrojíme formičkou o veľkosti 4,5 cm stred a dostaneme prázdne kolieska a vykrojené stredy. Na každé plné koliesko, ktorého okraje po obvode potrieme studenou vodou, položíme prázdne koliesko, čím vznikne paštička. Paštičky aj vykrojené stredy položíme na plech s pečiacim papierom a potrieme ich žltkom.
- 3
Pečieme v trúbe pri 210-220 stupňoch 15-20 minút. Necháme vychladnúť, po vychladnutí stred upečených paštičiek vareškou trochu zmačkneme. Hotové paštičky rôzne plníme, upečené vykrojené stredy môžeme použiť na ozdobenie náplne paštičiek alebo použiť inak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu