Tento recept som dostal na východnom slovensku od mladej cigánky. Tu sme sa ocitli ako vojaci špinavý a hladný. Bolo to už hodne dávno.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň pred varením namočíme fazulu do vlažnej vody.
- 2
Udené mäso dáme do čistej vody variť.Keď je mäso do polovice uvarené, vyberieme ho a na doske ho pokrájame na malé kocky potom ho hneď vrátime naspeťdo vody v ktorej sa mäso varilo. Do tejto polievky dáme kyslú kapustu,fazulu,po 15 minutách varenia pridáme aj očistené umyté a na kocky pokrajané zemiaky pridáme tolko vody kolko chceme polievky. Varíme tak dlho pokial nie je všetko mäkké.
- 3
Keď je všetko uvarené pripravýme zásmašku. Na rozpálený olej dáme nastrúhaný cesnak trochu ho osmahneme pridáme hladkú múku, ktorú jemne do hneda popražíme posypeme mletou červenou paprikou, chvilu za stáleho miešania pražíme. Podlejeme ho mliekom a pri miernom ohni stále miešame. Keď začne bublať vylejeme zásmašku do polievky, polievku stále miešame keď začne vrieť polievka je hotová. Pri podávaní na tanier do stredu polievky dáme za lyžičku smotany. Túto polievku podávame s cigánskymi pagačmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu