Tvarohový krémeš fotorecept

drobcek19 - fotkadrobcek19, 13. marca 2011
Tvarohový krémeš (fotorecept)
Foto: drobcek19

Tento recept som nasla nahodou na jednej stranke ani si uz nepamatam ako sa volala, od vtedy je to nas najoblubenejsi kolacik, je jednoduchy Zobraziť celý popisTento recept som nasla nahodou na jednej stranke ani si uz nepamatam ako sa volala, od vtedy je to nas najoblubenejsi kolacik, je jednoduchy na pripravu aj pre zaciatocnikov a velmi rychly.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 gr
150 gr
1 lyzicka
1 ks
1 ks
4 pol. lyzice
plnka:
500 gr
150 gr
0.5 l
100 ml
1 bal
1 bal
3 ks
1 ks
sneh:
4 ks
5 pol. lyzic




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiesyme dokopy, maslo musi byt makke no nie rozpustene. Po 5 minutach nam vznikne pevne cesto. Vlozime ho na 20- 30 min do chladnicky aby sa snim lepsie potom pracovalo.

    Tvarohový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kym mame cesto v chladnicke pripravime si potrebne suroviny na plnku.

    Tvarohový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetky tieto surovniny dame do vacsej vyssej nadoby a rozmixujeme.Bielka si odkladame nabok, budu na sneh.

    Tvarohový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked je cesto stuhnutejsie dame ho na plech. Ja ho iba roztlacam rukou rovznomerne, nevalkam ho valkom, usetrim si tak kopu nervov a tiez kopu spinaveho riadu:-)

    Tvarohový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto vylejeme pripravenu plnku.

    Tvarohový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A dame to pekne vsetko zapiect do vyhriatej rury.Mozete to par krat skontrolovat, upecene to bude vtedy ked stred plnky sa uz nebude liat, bude pevny, vyzera to asi takto.

    Tvarohový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na takyto upeceny kolacik natrieme vyslahanym sneh s cukrom. Kto to este pred tym nerobil najskor si vyslahame bielka a do vyslahanych pridame cukor a doslahame. Dame dopiect do rury kym nam pekne nezozlatovie.

    Tvarohový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A po ueceni vyzera takto.

    Tvarohový krémeš (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

bejaja
mňam,určite výborný, mám rada tvarohové koláčiky,vyskúšam a ukladám do KK.
vcelka
Tento koláč sa u nás robieva už hádam 25 rokov. Len s jednou zmenou, dole nie je múka, teda cesto z múky, ale čisto z mletých orechov. Toto je koláč, ktorý láme rekordy, kedykoľvek idú sviatky, návštevy... Spojenie zvláštneho cesta (teda keď sú tam orechy), šťavnatého tvarohu a mäkučkého snehu je jednoducho božské. Nie je to ťažké na trávenie, a ani priveľmi sladké. Len jedno je zvláštne, ten sneh má vlastný život. Závisí asi od vajíčok, či je vláčny alebo suchý, či vydrží 4 dnio, alebo je už na druhý deň taký akoby starý...
drobcek19
Vyskusam s tymi orechami.musi to byt velmi dobre. Moj sneh vzdy vydrzi dlho pekny a cesto je kazdym dnom lepsie
egreska
koláčik môžem len odporúčat ,aj my ho robievame ..
abend
Poznám tento recept, koláčik je skutočne super, rada by som vyskúšala ten s orechovým cestom, vcelka môžeš prosím pridať recept ?
klaura
Je to výborný koláčik, ja ho tu mám s tmavým kakaovým cestom ...
vcelka
Už to mám skonzultované, až teraz som si to podrobne pozrela - u nás nedávame zlatý klas, teda žiade puding. Teraz prehľadávam fotky, aby som pridala aj obrázok... Určite pridám na Varešku.
astheart
Jeden z mnoha vynikajících receptů na polský sernik !!!!
marienka44
@Drobcek19 ,je to oblubeny kolac mojho vnuka, ale ja mam na spodu cesto hnedé /receptura sa zhoduje s tvojou, len je tam PL Kakao naviac/. Takze v reze lepsie vynika plnka a sneh, ktory pred pecením a vlozenim plechu do rury jemne pocukrujem prask. cukrom. Do snehu davam aj citronovu stavu, lepsie a na tvrdsie sa vyslaha.
1956
Je to koláč mojej mamy a deciek.Ja dávam nie hrudkovitý ale jemný tvaroh, potom je jemnučký ako ozajstný krémeš.
drobcek19
Tie rezy robim iba obycajnou spachtlickou ktorou natieram snech tou spicatou stranou(druha strana je polobluk), robim to este pred dopecenim.
alexdidi
Aj u nás obľúbený koláč už roky, len nie pod názvom krémeš, lebo krémeš je krémeš..........
evanaaa
Ja som ho robila na klasický plech ( už dávnejšie), ale druhýkrát dám viac tvarohu, mne sa zdalo málo. Koláčik je dobrý, budem musieť znovu robiť.
pazak
Je to skvelý recept...skoro ako nočná múra s milencom..
kemka1
u nás doma sa robí tento koláč ale s menšou obmenou,naspodok dávam lístkové cesto,ale aj tento musí byť taký dobrý ako ten náš
marijam
Práve som ho doliekla, je skvý ;-) Ďakujem za receptík..dúfam, že aj ockovi na oslave bude chutiť :-)
anina6
tvarohový krémeš som už robila dávnejšie, ale dobre je pripomenúť si ho.
robzle
@Drobcek19 Hneď ma upútal ten tvaroh na obrázku, reku taký istý mám v chladničke a potom pozerám, že si tiež v Írsku. Vďaka za tip, vyskúšam:-)
mataliptak
dnes ho upiekla , a práve sme ho ochutnali je vynikajúci ... dakujem ...
belo
Aké rozmery mal tvoj plech?
majdus
Tak, nasla som u teba fajny receptik s hrudkovitym tvarohom. Idem sa chytro donho pustit, kym pride manzel s drobcekom. :) Dakujem! Snad sa podari! :)
majdus
Kolac upeceny a veeelmi mnam :) Nakoniec som ale mala viac jemneho tvatohu, tak som pouzila ten. Uplne super kolacik :) Dakujem za receptik!
myalab
prave sa pecie :) ja pridavam do tvarohu maliny :) ale zaujal ma ja ten orechove cesto na spodok, zial nenasla som ho. Poradi mi niekto? Dakujem :)
hanak
Včera som ho piekol aj ja, bol fakt vynikajúci. Jedine, čo som zmenil, bolo to, že som do cesta dal 200gramov múky+100gramov pomletých vlašských orechov. Nabudúce dám 200g orechov a 100g múky. Bol fakt super.
drajan
práve som ho dala do rúry, z pol dávky, že na skúšku...no, priznám sa, že ma trochu vystrašila plnka... úplne riedku hmotu som liala na cesto... tak som zvedavá... tiež by ma zaujímalo, či rozpis je na klasický veľký plech
hanak
@drajan , aj ja som sa obával, že je to moc riedke, ale piekol som to asi 25min, pri 180, stupňoch C a bolo to akurát. Potom samozrejme ešte ďalších asi 5 min. s bielkami. Obanuješ, že si nerobila z celej dávky. Používam radšej menší plech /35x24cm/.
drajan
@hanak , dopadlo to dobre, plech 27x34 takže pol dávky urobilo svoje, je nižší... ale to mu na chuti neubralo. Teraz už viem, že môžem na tento plech ísť s plnou dávkou. Mne sa podľa fotky zdalo, že originál je na "veľkom" plechu, ale asi nie je.. ŠKoda, že sa pri receptoch neuvedú rozmery plechy, každý sa potom lepšie zorientuje, lebo dnes je tých možností veľa a každý si ten svoj recept drží na svoje rozmery pečiacich nádob. Dakujem, že si sa ozval a reagoval na moju otázku.
janez
ja som ho dnes robila, ale namiesto snehu som dala šľahačku :)
jozka2
toto by som nenazvala kremes,ale obliz prst,urcite je velmi dobry.
machlastka
mnamka ,treba vyskusat ......velmi chutny a jednoduchy kolacik ......
NEBICKO V PAPULKE :)
macina87
Výborný recept,pochutili si všetci .Len pozor na bielka,treba znížiť teplotu pečenia,a len zľahka dopiecť bielkovu penu.
mariamka
robila som polovicnu davku do tortovej formy, mozem len pochvalit, je tu tych receptov viac, tak pozdravujem vsetky autorky :)


martamm
Kedysi som ho robievala s listkovym cestom, ale paci sa mi aj Tvoja verzia :)))))
katkadca
@vcelka (13.3.2011 18:37)

Dobrý deň, ak by sa Vám ešte dalo, pridáte recept na to orechové cesto? Prípadne cca do komentára. :) veľmi pekne ďakujem. K.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia