Foto: silvia68
Tento recept som dostala od pani, ktorá má celiakiu už roky. Vyskúšali sme ho , je jednoduchý, chutný, rýchly. Zabudla som fotiť postup, tak Zobraziť celý popisTento recept som dostala od pani, ktorá má celiakiu už roky. Vyskúšali sme ho , je jednoduchý, chutný, rýchly. Zabudla som fotiť postup, tak aspoň výsledok, z profilu aj z vrchu, poleva nestihla stuhnúť, všetci boli nedočkaví.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
Krém: | |
250 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
asi 750 g,. rôzne podľa chuti čerstvé alebo kompót |
|
Poleva: | |
|
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s rumom, postupne prilievame olej.Cukor zmiešame s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Pridáme ku vyšľahaným vajíčkam a zmiešame . Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 min pri 200°C.
-
2
Maslo vymiešame do penista s cukrom , potom pridáme tvaroh a dobre vymiešame. Dáme odtiecť kompotové ovocie.
- 3
Na upečené cesto natrieme lekvár, nanesieme tvarohovú plnku a poukladáme ovocie. Cesto nenechám úplne vychladnúť, ešte na teplé dávam plnku. Z kompótovej šťavy a zlatého klasu si uvarím polevu a nanesiem ju na vychladnutý koláč. Sfotila som čo ostalo po prvom nájazde na plech.
- 3
Diskusia k receptu