Pstruh na šampiňónoch

gregina - bez fotkygregina, 14. marca 2011

Tento recept vznikol úplnou nahodou, ked som sa snažila pripraviť večeru a manžel mi zavolal, že príde neskôr :)

2
porcie
15 minút
príprava
30-45 minút
na 200 °C

Suroviny

2  ks
10 ks väčšie
1 ks
150 g
 štipka
 podľa chuti
 podľa chuti
1 Pl
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na panvicu si dame rozpustiť 100g masla s troškou oleja. Do rozpustenej masy pridáme na kolieska nakrajaný pór, ktorý trošku posolíme, okoreníme a udusime. Kým sa nám pór udusí očistime šampiňóny. Oddelíme hlavičky od stopie. Stopky nakrajame na menšie kúsky a pridáme k póru. Pred záverecným dokončením pridáme celé hlavičky a z každej strany podusíme 1 minutku. (Môžme aj menej závisí od veľkosti hlavičky šampiňónov) Chcem docieliť aby hlavičky začali púšťať vodu.

  2. 2

    Zoberieme si jenské sklo, vymastíme maslom a poukladáme pstruhy. Tie sme si aspoň 1 hod. predtým nechali stáť nasolené a ocesnakované v chladničke. Do vnútra pstruhov dáme trošku masla posypeme korením na ryby a pečieme. Pečieme dovtedy kým nieje ryba mäkká a zvrchu chrumkavá. V mojom prípade je to tak 30-45 min. pri 200 stup. 10 - 15 min. pred dopečením pridíme do rúry šampiňóny, ktoré môžeme posypať syrom a necháme zapiesť.

  3. 3

    Môžme podávať so zemiakmi alebo len tak so šalátom. Šampiňóny nám plne nahradia akúkoľvek prílohu. Prajem dobru chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia