Talianska kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami

Bezmäsité jedlá

Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...

prazdny

Orechová crostata s hruškami a chrumkavou mriežkou

Koláče

Crostata je druh ovocného, v našom prípade ovocno–orechového koláča, ktorý má pôvod v Taliansku. Ide o...

prazdny

Rýchla pizza bez kysnutia

Hlavné jedlá

Rýchla pizza, keď si zmyslím... a nemusím čakať na kysnutie.

prazdny

Parmigiana di melanzane

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...

prazdny

Tiramisu bez alkoholu

Dezerty

Pravé tiramisu je veľká pochúťka, aj keď som do môjho nedala pre mnohých základnú surovinu, ...

prazdny

Cestoviny s pestom podľa Sketch Bros

Cestoviny

Aj varenie môže byť zábava. Zabavte sa aj vy s youtuberskou dvojicou Oliver Oswald a Samo...

prazdny

Paradajková polievka na taliansky spôsob

Bezmäsité jedlá

Nie je uvarená tak bleskurýchlo ako z paradajkového pretlaku, ale kto nemá rád nasladlú chuť tejto...

prazdny

Kokosovo-jahodová panna cotta

Dezerty

Rýchly a ľahký dezert, ktorý mal zatiaľ vždy veľký úspech.

prazdny

Sicílske Arancini

Hlavné jedlá

Mleté mäso vymiešame zo zeleninovou zmesou, nadrobno pokrájanou kapiou, oreganom, soľou a taveným syrom....

prazdny

Špaldové minipizze so salámou, s jalapeňos a čedarom

Hlavné jedlá

Všetky suroviny na prípravu cesta dobre vymiešame a necháme chvíľu odležať na doske. Potom cesto rozvaľkáme na...

prazdny

Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom

Slané chuťovky

Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, ...

prazdny

Hovädzie lasagne

Hovädzie mäso

MILUJEM cestoviny. A toto je môj recept na lasagne. Vyskúšajte.

prazdny

Pstruh na sicílsky spôsob cartoccio

Hlavné jedlá

Ideálny, ľahký a rýchly obed do letných horúčav.

prazdny

Špagety Bolognese podľa René Štúra

Hovädzie mäso

Pozrite si, ako má rád špagety herec René Štúr.

prazdny

Jahodové makrónky

Dezerty

Jahodové som jednoducho musela vyskúšať. Po dlhšej dobe talianskou metódou s cukrovým sirupom. A konečne...

prazdny

Zapečené penne s paradajkami a parmezánom

Cestoviny

Chutná a nenáročná večera, ktorú si zamilujete.

prazdny

Špagety carbonara à la Bogar

Cestoviny

Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví.....

prazdny

Bezlepková focaccia so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Bezlepková focaccia je druh pečiva na plech, ktoré si môžete ľubovoľne dozdobiť zeleninou, alebo vychutnať len tak, s olivovým olejom a soľou....

prazdny

Zeleninové lasagne

Cestoviny

Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kolieska. Zeleninu orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané paradajky...

prazdny

Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce

Hovädzie mäso

Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...

prazdny

Moje jednoducho vynikajúce pizzovníky

Slané chuťovky

Vyskúšala som veľa receptov na pizzovníky a tento je pre mňa ten najlepší. Vyskúšajte...

prazdny

Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone

Cestoviny

Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka....

prazdny

Rýchle cuketovo-syrové cestoviny

Cestoviny

Recept vytvorený na základe "čo chladnička dala", takže si ho ľahko upravíte podľa vlastnej chuti a...

prazdny

Pizza štangle

Bezmäsité jedlá

Na posedenie so známymi, večer k telke, k poháru vína alebo piva...

prazdny

Cesto na pizzu

Večera

Múku si preosieme. Do 100 ml teplej vody s 1 ČL cukru nasypeme 10 g sušeného...

prazdny

Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom

Cestoviny

Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli...

prazdny

Tekvicové rizoto s gorgonzolou

Bezmäsité jedlá

Viem, že tekvicové rizoto už dnes nie je žiadnou novinkou a internet je ho plný, ...

prazdny

Taliansky krupicový koláčik

Koláče

Tento recept som našla v talianskej knihe, vyskúšala som a bol naozaj výborný.