Bezlepkové cestoviny
Bezlepkové cestoviny

Bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami

novalim - fotkanovalim, 24. mája 2022
Bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami
Foto: novalim

Bezlepkové cestoviny padnú vhod, keď nemáme čas na zdĺhavé vyváranie obeda. Okrem toho sú veľmi chutné. Tento recept na bezlepkové cestoviny s pečenými Zobraziť celý popisBezlepkové cestoviny padnú vhod, keď nemáme čas na zdĺhavé vyváranie obeda. Okrem toho sú veľmi chutné. Tento recept na bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami je ideálnym jedlom na teplé slnečné dni. Sladké a voňavé paradajky získajú vďaka pečeniu úžasný odtieň chuti, ktorú si zamilujete.
Zdroj: www.novalim.sk

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
500 g
1 ks veľká
2-3 strúčiky
zopár lístkov
  strúhaný (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené cherry paradajky poprekrajujeme na polovicu. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pofŕkame ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Nadrobno nasekaný cesnak a na tenké plátky nakrájanú cibuľu dáme do menšej misky, pokvapkáme ich trochou balzamikového octu, osolíme ich a premiešame. Cibuľovo cesnakovú zmes rozložíme na pripravené cherry paradajky a všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Zeleninu pečieme na 200 stupňoch na teplovzdušnom režime (vrtuľa) asi 15 minút, kým sa paradajky nezačnú pripekať.

  3. 3

    Kým sa zelenina pečie, uvaríme si bezlepkové cestoviny Procel podľa návodu na obale v dostatočnom množstve osolenej vody. Po uvarení ich scedíme a naporciujeme do hlbokých tanierov. Na vrch cestovín dáme 2-3 lyžice pečených rajčín s cibuľou a cesnakom, prelejeme ich trochou olivového oleja, posypeme parmezánom a ozdobíme natrhanými lístkami čerstvej bazalky. Ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia