Bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami
Foto: novalim
Bezlepkové cestoviny padnú vhod, keď nemáme čas na zdĺhavé vyváranie obeda. Okrem toho sú veľmi chutné. Tento recept na
bezlepkové cestoviny s pečenými Zobraziť celý popisBezlepkové cestoviny padnú vhod, keď nemáme čas na zdĺhavé vyváranie obeda. Okrem toho sú veľmi chutné. Tento recept na
bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami je ideálnym jedlom na teplé slnečné dni. Sladké a voňavé paradajky získajú vďaka
pečeniu úžasný odtieň chuti, ktorú si zamilujete.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Umyté a osušené cherry paradajky poprekrajujeme na polovicu. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pofŕkame ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Nadrobno nasekaný cesnak a na tenké plátky nakrájanú cibuľu dáme do menšej misky, pokvapkáme ich trochou balzamikového octu, osolíme ich a premiešame. Cibuľovo cesnakovú zmes rozložíme na pripravené cherry paradajky a všetko spolu premiešame.
- 2
Zeleninu pečieme na 200 stupňoch na teplovzdušnom režime (vrtuľa) asi 15 minút, kým sa paradajky nezačnú pripekať.
- 3
Kým sa zelenina pečie, uvaríme si bezlepkové cestoviny Procel podľa návodu na obale v dostatočnom množstve osolenej vody. Po uvarení ich scedíme a naporciujeme do hlbokých tanierov. Na vrch cestovín dáme 2-3 lyžice pečených rajčín s cibuľou a cesnakom, prelejeme ich trochou olivového oleja, posypeme parmezánom a ozdobíme natrhanými lístkami čerstvej bazalky. Ihneď podávame.
Tiež bezlepkové cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu