Gaštanové tiramisu

iwua - bez fotkyiwua, 3. apríla 2022

Talianska klasika ozvláštnená gaštanovým pyré. Je to rýchlovka - najťažšie je to čakanie, kým sa vychladí v chladničke :)

30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
75 g
250 g
250 g
1 hrnček (osladená a vychladená)
1 dl (alebo rum)
 cukrárske
1 PL




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do peny s polovicou cukru.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme so zvyškom cukru, a primiešame mascarpone a gaštanové pyré. Opatrne zamiešame sneh.

  3. 3

    Do kávy prilejeme amaretto. Piškóty namočíme do kávy a ukladáme na dno formy/poháru.

  4. 4

    Krém navrstvíme na piškóty. Takto opakujeme vrstvy piškót a krému, kým nie je forma plná.

  5. 5

    Posypeme kakaom, prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia