Talianska klasika ozvláštnená gaštanovým pyré. Je to rýchlovka - najťažšie je to čakanie, kým sa vychladí v chladničke :)
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do peny s polovicou cukru.
- 2
Žĺtky vyšľaháme so zvyškom cukru, a primiešame mascarpone a gaštanové pyré. Opatrne zamiešame sneh.
- 3
Do kávy prilejeme amaretto. Piškóty namočíme do kávy a ukladáme na dno formy/poháru.
- 4
Krém navrstvíme na piškóty. Takto opakujeme vrstvy piškót a krému, kým nie je forma plná.
- 5
Posypeme kakaom, prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu