3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na pizza cesto. Skúšal som niekoľko variantov, ale tento je najlepší.
porcie
príprava
na 230 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 kocka |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 dl |
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
Paradajková omáčka: | |
3 ks |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
Na potretie: | |
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z múky, vlažného mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások, počkáme kým sa nám urobí.
- 2
Pridáme vodu, vajce, soľ, sódu bikarbónu, pivo,olej a med. Cesto poriadne vypracujeme, aby sa nám nelepilo na ruky, zopár krát cestom hodíme o dosku aby sa uvoľnil lepok, cesto viac na seba naviaže. Necháme ho odstáť pod utierkou aspoň hodinu.
- 3
Potom cesto rozdelíme na 4 diely, vypracujeme v rukách do tvaru guľky, obalíme v hladkej múke a uzavrieme do sáčku. Cestá potom dáme do chladničky zas aspoň na hodinu odležať.
- 4
Medzitým si nachystáme paradajkovú omáčku z paradajok ošúpaných v horúcej vode, ktoré rozmixujeme, pridáme cukor, soľ a oregano. Ingrediencie na pizzu si nachystá každý sám podľa svojich chuťi.
- 5
Vyberieme cesto zo sáčku, jemne si naolejujeme ruky a cesto sa v rukách snažíme rozťahovať na požadovanú veľkosť na plech. Na pripravené cesto dáme paradajkovú omáčku a kladieme ingrediencie, podotýkam, že syr by mal byť aspoň 40 %.
- 6
Pečieme na 230 stupňov asi 6 až 8 minút, po vybratí potrieme kraje olejom zmiešaným s cesnakom. Dobrú chuť prajem.
Tiež pizza:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Ano, aj ten slavny Talian, co chodi do TV varit, dava pivo do cesta
Podivej se zde blog.giallozafferano.it/valeriaciccotti/impasto-pizza-alla-birr...
pivo se pridat muze, ale zbytek je pak o necem jinem.
Dáva sa len trocha,pivo obsahuje kvasinky,pomáha kvasu
Nikto netvrdí že je to talianske,recept je podľa mňa ako inšpirácia pre niektorých,treba vyskušať