Top pizza

ludo123 - fotkaludo123, 29. marca 2022
Top pizza
Foto: ludo123

3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na pizza cesto. Skúšal som niekoľko variantov, ale tento je najlepší.

4
porcie
240 minút
príprava
8 minút
na 230 °C

Suroviny

1 kg
1 kocka
200 ml
200 ml
2 ČL
1 PL
1 ČL
1 dl
2 ČL
1 ks
Paradajková omáčka:
3 ks
1 ČL
Na potretie:
2 strúčiky
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vlažného mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások, počkáme kým sa nám urobí.

  2. 2

    Pridáme vodu, vajce, soľ, sódu bikarbónu, pivo,olej a med. Cesto poriadne vypracujeme, aby sa nám nelepilo na ruky, zopár krát cestom hodíme o dosku aby sa uvoľnil lepok, cesto viac na seba naviaže. Necháme ho odstáť pod utierkou aspoň hodinu.

  3. 3

    Potom cesto rozdelíme na 4 diely, vypracujeme v rukách do tvaru guľky, obalíme v hladkej múke a uzavrieme do sáčku. Cestá potom dáme do chladničky zas aspoň na hodinu odležať.

  4. 4

    Medzitým si nachystáme paradajkovú omáčku z paradajok ošúpaných v horúcej vode, ktoré rozmixujeme, pridáme cukor, soľ a oregano. Ingrediencie na pizzu si nachystá každý sám podľa svojich chuťi.

  5. 5

    Vyberieme cesto zo sáčku, jemne si naolejujeme ruky a cesto sa v rukách snažíme rozťahovať na požadovanú veľkosť na plech. Na pripravené cesto dáme paradajkovú omáčku a kladieme ingrediencie, podotýkam, že syr by mal byť aspoň 40 %.

  6. 6

    Pečieme na 230 stupňov asi 6 až 8 minút, po vybratí potrieme kraje olejom zmiešaným s cesnakom. Dobrú chuť prajem.

Diskusia k receptu

ludo123
@dormella (2.4.2022 09:04)

Nikto netvrdí že je to talianske,recept je podľa mňa ako inšpirácia pre niektorých,treba vyskušať

Zaujímavé video z archívu TV Varecha