Tiramisu torta
Annamária Wurster Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 22. apríla 2022
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 22. apríla 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ČL |
|
| 3 PL |
|
| Krém: | |
| 200 g |
|
| 200 ml |
|
| 4 PL |
|
| 2 bal. |
|
| Okrem toho: | |
| 300 ml |
|
| 1 bal. (12 ks) |
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Korpus. Vajíčka oddelíme. Bielky vyšľaháme na sneh. Zvlášť vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom a potom zmiešame so snehom. Pridáme múku s práškom do pečiva, dobre zmiešame. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm a pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov. Kontrolujeme špajdľou.
- 2
Krém: Vyšľaháme mascarpone so smotanou a s obidvoma cukrami.
- 3
Pripravíme kávu a upečený piškótový korpus ňou popolievame. Natrieme naň časť krému, dlhé piškóty namočíme tiež do kávy a vtlačíme do krému. Zvyšok krému dáme do zdobiaceho vrecka a navrch piškót vytláčame kôpky. Zvyšným krémom môžeme natrieť boky torty. Hotovú tortu posypeme cez sitko kakaom.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu