Tiramisu torta

Annamária Wurster Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 22. apríla 2022
Tiramisu torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
3 PL
1 bal.
1 ČL
3 PL
Krém:
200 g
200 ml
4 PL
2 bal.
Okrem toho:
300 ml
1 bal. (12 ks)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Korpus. Vajíčka oddelíme. Bielky vyšľaháme na sneh. Zvlášť vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom a potom zmiešame so snehom. Pridáme múku s práškom do pečiva, dobre zmiešame. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm a pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov. Kontrolujeme špajdľou.

  2. 2

    Krém: Vyšľaháme mascarpone so smotanou a s obidvoma cukrami.

  3. 3

    Pripravíme kávu a upečený piškótový korpus ňou popolievame. Natrieme naň časť krému, dlhé piškóty namočíme tiež do kávy a vtlačíme do krému. Zvyšok krému dáme do zdobiaceho vrecka a navrch piškót vytláčame kôpky. Zvyšným krémom môžeme natrieť boky torty. Hotovú tortu posypeme cez sitko kakaom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia