Tiramisu

Alfonso Maggiore
majiteľ reštaurácie Basilicó – Račianska v Bratislave, 11. mája 2022
Tiramisu
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-5
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

250 g
3 ks čerstvé
130 g
50 ml (mandľový likér)
250 g
2 veľké šálky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh.

  2. 2

    Žĺtky zmiešame s cukrom a vyšľaháme do peny. Pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém. Nakoniec doň opatrne primiešame sneh.

  3. 3

    Na dno misky poukladáme vrstvu piškót, ktoré sme namočili asi na 2 sekundy do misky so silnou kávou zmiešanou s amarettom. Pokryjeme vrstvou krému a poukladáme ďalšie piškóty, ktoré opäť zakryjeme krémom.

  4. 4

    Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Stuhnuté tiramisu posypeme kakaom a podávame. Pripraviť ho môžeme aj ako samostatné porcie do menších pohárov alebo misiek, či iných vhodných nádob.

Recept je zaradený do kategórií:
Talianska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha