Tiramisu
Alfonso Maggiore
majiteľ reštaurácie Basilicó – Račianska v Bratislave, 11. mája 2022
majiteľ reštaurácie Basilicó – Račianska v Bratislave, 11. mája 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh.
- 2
Žĺtky zmiešame s cukrom a vyšľaháme do peny. Pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém. Nakoniec doň opatrne primiešame sneh.
- 3
Na dno misky poukladáme vrstvu piškót, ktoré sme namočili asi na 2 sekundy do misky so silnou kávou zmiešanou s amarettom. Pokryjeme vrstvou krému a poukladáme ďalšie piškóty, ktoré opäť zakryjeme krémom.
- 4
Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Stuhnuté tiramisu posypeme kakaom a podávame. Pripraviť ho môžeme aj ako samostatné porcie do menších pohárov alebo misiek, či iných vhodných nádob.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som si to len teraz vsimla:) asi kvoli fotke:)podavat to takto hostom by ale mohla byt sranda:))alebo aj nie:)