Rýchla pizza u nás doma

thomasnotcook - bez fotkythomasnotcook, 18. júla 2022

Vyskúšal som veľa receptov, upravoval si ich a tento je zatiaľ u mňa jednoznačne najkratší a najlepší.

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
120 ml vlažná
1 KL
7 g
1 ČL
200 g
3 PL
Obloha:




Postup

  1. 1

    Do misky nalejeme všetku vlažnú vodu, pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Droždie necháme asi 5 minút pracovať, následne prisypeme soľ, múku a 2 lyžíce oleja.

  2. 2

    Cesto môžeme vymiesiť buď ručne alebo ho ako ja môžeme dať do robota vymiesiť na cca 15 minút. Asi 5 minút pred koncom je dobré do cesta priliať ešte 1 lyžicu oleja. Vymiesené cesto posypeme múkou a prikryjeme utierkou minimálne na 15 minút.

  3. 3

    Po 15 minútach ôožeme cesto vybrať na pracovnú dosku a rozvaľkať si ho valčekom do kruhu, keď ho budeme mať trošku už roztiahnuté, môžeme si dopomôcť roztiahnuť rukami. Cesto preložíme na plech s papierom na pečenie. Ja som ho natiahol trochu viac, aby som mohol spraviť syrové okraje. Na kraj cesta som poukladal odrezky z plátkového syru čedar a cesto som zatočil do vnútra. POZOR, treba ho dobre uzavrieť inak vám syr vytečie.

    Rýchla pizza u nás doma - obrázok 3
  4. 4

    Na cesto lyžicou natriem pomodoro, prisypem pizza korenie a naukladám suroviny podľa chuti. Viď u mňa šunka, slanina, kukurica.

  5. 5

    Pizzu dáme do na maximum predhriatej rúry (najlepšie je program horný - dolný ohrev, nie teplovzdušný) a dať ju najprv čo najvyššie (cesto za prvých 5 minút pekne vyskočí) a následne po tých 5 minútach dať plech v rúre čo najnižšie, aby sa pizza dobre prepiekla aj odspodu.

Diskusia k receptu

mamec
8 PL oleja na 200 g múky? To si skutočne neviem predstaviť. Na pizzu používam múku T650 a na kilo múky dávam 4-5 PL oleja. Pizzové cesto predsa nemá byť mastné.
2x haji a zifi
mamec
Nič v zlom, každý má iné chute. Len ma to zarazilo, lebo toho oleja tam dávaš skutočne veľa. Skúšať nebudem, viem si to predstaviť :)
lea24
Odskúšala som recept, dobrá bola :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia