Foto: thomasnotcook
Vyskúšal som veľa receptov, upravoval si ich a tento je zatiaľ u mňa jednoznačne najkratší a najlepší.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky nalejeme všetku vlažnú vodu, pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Droždie necháme asi 5 minút pracovať, následne prisypeme soľ, múku a 2 lyžíce oleja.
- 2
Cesto môžeme vymiesiť buď ručne alebo ho ako ja môžeme dať do robota vymiesiť na cca 15 minút. Asi 5 minút pred koncom je dobré do cesta priliať ešte 1 lyžicu oleja. Vymiesené cesto posypeme múkou a prikryjeme utierkou minimálne na 15 minút.
- 3
Po 15 minútach ôožeme cesto vybrať na pracovnú dosku a rozvaľkať si ho valčekom do kruhu, keď ho budeme mať trošku už roztiahnuté, môžeme si dopomôcť roztiahnuť rukami. Cesto preložíme na plech s papierom na pečenie. Ja som ho natiahol trochu viac, aby som mohol spraviť syrové okraje. Na kraj cesta som poukladal odrezky z plátkového syru čedar a cesto som zatočil do vnútra. POZOR, treba ho dobre uzavrieť inak vám syr vytečie.
- 4
Na cesto lyžicou natriem pomodoro, prisypem pizza korenie a naukladám suroviny podľa chuti. Viď u mňa šunka, slanina, kukurica.
- 5
Pizzu dáme do na maximum predhriatej rúry (najlepšie je program horný - dolný ohrev, nie teplovzdušný) a dať ju najprv čo najvyššie (cesto za prvých 5 minút pekne vyskočí) a následne po tých 5 minútach dať plech v rúre čo najnižšie, aby sa pizza dobre prepiekla aj odspodu.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dávam od oka cca tak ako som to uviedol.. pizza cesto nieje mastné treba vyskúšať..