Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent

matus113 - fotkamatus113, 25. marca 2010
Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent
Foto: matus113

Jednoduché a zdravé,veď vyskúšajte

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
500 g
2 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé si na olivovom oleji osmažíme cibuľku. K napoly osmaženej cibuľke pridáme na kocky pokrájaný baklažán. Medzitým ako sa nám dusí baklažán, uvaríme si cestoviny.

  2. 2

    Keď je baklažán napoly udusený pridáme cesnak. Cesnak nepridávame hneď na začiatku, pretože keď cesnak zhorí, je horký. Baklažán dusíme za stáleho miešania, kým úplne nezmäkne.

  3. 3

    Keď je baklažán mäkký, pridáme rajčinový pretlak a dochutíme čiernym korením a soľou. Varíme, pokiaľ sa nám pretlak neprehreje. Uvarené cestoviny scedíme. Neoplachujeme v studenej vode. Omáčku servírujeme s cestovinami a na záver posypeme parmezánom.

Diskusia k receptu

Vymazať
marlen
dobré. poznám, robievm. aby mal baklažán lepšiu chuť, je dobré pokrájať na tenké kolieska, posoliť, nechať odstáť, potom zbytočnú vodu vyžmýkať. keď ho takto chcete restovať, rozoberte ho znovu na kolieska. vypije tak menej tuku a nehorkne.
Vymazať
honestka
Vitaj pani "matusova113".
Baklazan robi vela ludi svojim sposobom, kuchari hovoria aj to, ze ho nie je potrebne solit dopredu, ako sa to robilo roky- tak neviem, zrejme zistime najlespie ked si ho urobime oboma sposobmi a vyberieme si ten, ktory je chutnejsi...
Vymazať
babidka
@cokomilka musis vyskusat ... ja osobne baklazan supem lebo mi supka vadi , ale na Balkane ho zvacsa robia v supke .ten recept je inak velmi dobry , je to rychlo hotove a urcite to u nas bude uspesne jedlo :-))
Vymazať
retig
babi - baklažány na Balkáne so šupkou, ale keď ich pečú.
(Video - cesnakovú tlačku škrabať ostrým noža? To hádam nie!)
Vymazať
zzzs
rýchly, jednoduchý a hlavne chutný recept. Len by som možno ešte trošku bazalky pridal a čierne korenie vymenil za chilli... ;)
Vymazať
alena45
toto by sa dalo aj zakonzervovať, ak by som nechala vydusiť paradajky namiesto pretlaku.
Vymazať
tornadolue
Aj ja robím baklažán aj so šupkou a je to úplne super! Dokonca ho niekedy nenechám vypotiť a vôbec nie je horký.
Vymazať
hanach
Baklažán robím zapekaný s cestovinou v rúre. Nechám po osolení vysušiť a potom na olivovom oleji z jednej a druhej strany a potom normálny postup až po zapekanie. Chutí fantasticky aj grilovaný.
Vymazať
bablew89
teším sa, keď ju vyskúšam :) Vyzerá veľmi jednoducho a také mám ja rada :) cestoviny robím často a vždy na iný spôsob :) podľa toho, z čoho mám možnosť (čo chladnička dá). Vyskúšam určite a už teraz viem, že to bude výborné :)
Vymazať
klekipetra
osmažíme cibuľku - cibuľku alebo cibuľu, to predsa nie je to isté!
Cesnak môžeme pridať tesne pred baklažánom, dobrej kuchárke nezhorí a získa na vôni
baklažán sa zvykne soliť, aby "pustil vodu", tú odsušíme a zaručíme si, že nebude horký (biely baklažán nebýva horký)
baklažán "šúpeme" podľa toho, akú má "pokožku" a či máme u zahraničného dovozu istotu, že neprešiel chemickými úpravami
Vymazať
afataga
ja tiez robim baklazan aj so supkou ale ho pred tym necham vypotit, bez toho som este neskusala tak neviem, rcp vyborny len tiez sa mi tam pyta bazalka alebo oregano




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia