Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent
Foto: matus113
Jednoduché a zdravé,veď vyskúšajte
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si na olivovom oleji osmažíme cibuľku. K napoly osmaženej cibuľke pridáme na kocky pokrájaný baklažán. Medzitým ako sa nám dusí baklažán, uvaríme si cestoviny.
- 2
Keď je baklažán napoly udusený pridáme cesnak. Cesnak nepridávame hneď na začiatku, pretože keď cesnak zhorí, je horký. Baklažán dusíme za stáleho miešania, kým úplne nezmäkne.
- 3
Keď je baklažán mäkký, pridáme rajčinový pretlak a dochutíme čiernym korením a soľou. Varíme, pokiaľ sa nám pretlak neprehreje. Uvarené cestoviny scedíme. Neoplachujeme v studenej vode. Omáčku servírujeme s cestovinami a na záver posypeme parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Baklazan robi vela ludi svojim sposobom, kuchari hovoria aj to, ze ho nie je potrebne solit dopredu, ako sa to robilo roky- tak neviem, zrejme zistime najlespie ked si ho urobime oboma sposobmi a vyberieme si ten, ktory je chutnejsi...
(Video - cesnakovú tlačku škrabať ostrým noža? To hádam nie!)
Cesnak môžeme pridať tesne pred baklažánom, dobrej kuchárke nezhorí a získa na vôni
baklažán sa zvykne soliť, aby "pustil vodu", tú odsušíme a zaručíme si, že nebude horký (biely baklažán nebýva horký)
baklažán "šúpeme" podľa toho, akú má "pokožku" a či máme u zahraničného dovozu istotu, že neprešiel chemickými úpravami