Zeleninový bulgur so sušenými paradajkami

avanka - bez fotkyavanka, 15. marca 2010
Zeleninový bulgur so sušenými paradajkami
Foto: avanka

Úžasné, voňavé, farebné jedlo s kopou zeleniny.....

4
porcie
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
250 ml
100 g
200 g
1 kus
5 strúčikov
1 kus
2 kusy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľku s cesnakom, pridáme na plátky pokrájané sušené paradajky, cuketu, kápiu na pásiky, mrazenú zeleninu a chvíľku, asi 3 minúty restujeme. medzitým si pripravíme vývar z bujónu, môžeme použiť aj domáci vývar, ak máme.

  2. 2

    Bulgur prepláchneme pod vriacou vodou, nasypeme do panvice so zeleninou, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Odstavíme, zakryjeme pokrievkou a necháme asi 20 minút odstáť. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

sjuz
To sa mi páči - akurát, že neviem, ako chutí bulgur..:)))
kuchticka
sjuz, bulgur je skutocne vyborny! Mozes ho pouzivat roznym sposobom - na rizoto, ako zavarku do polievky, prilohu k masu. Nemusi sa dlho varit. Ked mam riedku polievku, dohustim bulgurom pred koncom varu.
grezu
ahojte.. ten bulgur ma zaujal..a kde sa to da kupiť? ešte som o tom nepočula..
avanka
Grezu, ja ho kupujem v Kauflande, v oddeleni zdravych potravin
alebo v zdravej vyzive
sjuz
Práve som si ho kúpila, tak sa na niečo z neho chystám:)
Dám vedieť, ako to dopadlo:)) a či chutilo..
monzet
Ja som včera vyskúšala,a vynikajúce!!Syn mi hneď oznámil,že toto by chcel mať na tanieri častejšie,takže priraďujem do nášho obedového menu:-))
barus87
Ahojte, nechcem byť za blbú, ale včera som to márne hľadala v regáloch, ten názov som nenašla. Je to cestovina, alebo ryža. To, čo vidím na obrázku vyzerá buď ako guľatozrnná ryža, alebo ako cestovina s tvarom drobných slzičiek...
avanka
Barus, treba ho hladat v oddeleni zdravych potravin, maju ho napr. v Kauflande, Hypernove alebo akejkolvek zdravej vyzive