Zeleninový bulgur so sušenými paradajkami

avanka - bez fotkyavanka, 15. marca 2010
Zeleninový bulgur so sušenými paradajkami
Foto: avanka

Úžasné, voňavé, farebné jedlo s kopou zeleniny.....

4
porcie
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
250 ml
100 g
200 g
1 kus
5 strúčikov
1 kus
2 kusy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľku s cesnakom, pridáme na plátky pokrájané sušené paradajky, cuketu, kápiu na pásiky, mrazenú zeleninu a chvíľku, asi 3 minúty restujeme. medzitým si pripravíme vývar z bujónu, môžeme použiť aj domáci vývar, ak máme.

  2. 2

    Bulgur prepláchneme pod vriacou vodou, nasypeme do panvice so zeleninou, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Odstavíme, zakryjeme pokrievkou a necháme asi 20 minút odstáť. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
sjuz, bulgur je skutocne vyborny! Mozes ho pouzivat roznym sposobom - na rizoto, ako zavarku do polievky, prilohu k masu. Nemusi sa dlho varit. Ked mam riedku polievku, dohustim bulgurom pred koncom varu.
Ja som včera vyskúšala,a vynikajúce!!Syn mi hneď oznámil,že toto by chcel mať na tanieri častejšie,takže priraďujem do nášho obedového menu:-))
Ahojte, nechcem byť za blbú, ale včera som to márne hľadala v regáloch, ten názov som nenašla. Je to cestovina, alebo ryža. To, čo vidím na obrázku vyzerá buď ako guľatozrnná ryža, alebo ako cestovina s tvarom drobných slzičiek...

Pridaj komentár k receptu: