Lasagne so špenátom

evusik - fotkaevusik, 24. marca 2010
Lasagne so špenátom
Foto: evusik

Tento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú cestoviny a špenát, ostatné je otázka toho, čo sa Zobraziť celý popisTento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú cestoviny a špenát, ostatné je otázka toho, čo sa nachádza v chladničke. Dnes som ho robila takto:

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
1 bal.
2 ks
1 ks
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    do vriacej vody dáme variť lasagne, ja ich varím veľmi krátko, asi 5 minút, pretože sa budú ešte zapekať

  2. 2

    špenát na troche oleja rozmrazíme pridáme dva črievkové syry, alebo akékoľvek iné tavené syry, prípadne zbytky syrov z chladničky, pridáme popučený cesnak aspoň 4 veľké strúčiky, osolíme, okoreníme, dochutíme podľa vlastnej chuti. Ja napríklad dávam za pol lyžičky sypkého bujónu, spraví to výbornú chuť. Nevaríme dlho, výsledná hmota má byť hustá.

  3. 3

    na pavnici si upražíme slaninu nakrájanú na pásiky, alebo klobásku na kolieska, ale použiť môžete uvarené párky nakrájané na kolieska, zbytky údeného mäsa .... samozrejme vegetariáni môžu túto časť vynechať

  4. 4

    uvaríme si 4 vajcia na tvrdo

  5. 5

    do zapekacej misy dáme na dno vrstvu lasagní, potrieme špenátovou plnkou, znovu lasagne, špenát, osmaženú slaninku, lasane, špenát, na kolieska pokrájané na tvrdo uvarené vajcia, lasagne, špenát, lasagne a naposledný plát rozotrieme kyslú smotanu vymiešanú z jedným vajcom a posypeme nahrubo nastrúhanám syrom. Dáme piecť na 200°C asi na 15 minút, tak aby bol vrch pekne do červena zapečený.

Diskusia k receptu

brituska
Mňam, toto miluje môj syn, ale nevedela som, ako sa to robí. Vyskúšam, ďakujem.
frezia68
Priznám sa,že som to ešte nerobila,ale ten krásny obrázok láka na ochutnanie a iste je mňam :)))))))
bozulka
Zatial som lasane nerobila hoci mám doma kúpené a špenát v mraziaku.Konečne sa do toho pustím.
1vlasticka
este som doma nerobila lasagne ale v restike som si ich dala boli mnam uz dlho sa chystam ze ich vyskusam asi uz budem musiet lebo sa mi slinky zbiehaju
zornicka5
Vyskúšala som túto novinku namiesto mojich lasagní, v ktorých dávam na striedačku mleté mäso so syrom a zalievam to smotanou na varenie. Lasagne predtým nikdy nevarím, nakoľko ak sa na záver v pekáčiku resp. zapekacej mise polejú dostatočným množstvom smotany so strúhaným syrom, resp. s bešamelom oni v priebehu tých 30 minút počas ktorých sa varia krásne zmäknú. Špenátové lasagne boli výborné, ale chutili mi tuším ešte viac až na druhý deň, keď trošku postoja.
evusik
robila som už aj ja s nevarenými lasagnami, robila som ich s mletým mäsom a bešamelom, každá vrstva sa preliala bešamelom, takže sa lasagne v tom vlastne uvarili, tieto špenátové som sa bála neuvariť, pretože tam nie je nič moc tekuté a robievam ich už takto pomerne dlho a máš pravdu aj môjmu mužovi viac chutia studené :-)
brigita
Sú na zahryznutie, , keby som si nebola robila dnes špenátové pie tak ich zajtra urobím, ja som vegetariánka a v tomto recepte nahradzujem mäso hubami,na vrch nasypem sezam alebo iné semienka čo mám po ruke. Studené som to ešte nejedla,nezostane na druhý deň.
barborao
mnam, inspirovala si ma, uz mi v kuchynskej skrinke viac ako rok lezia lasagnove cestovinove platky! dnes budu tusim na veceru vegetarianske lasagne :) rozmyslam vsak ze ten spenat pouzijem cerstvy, skusali ste to tak?
hrky
super, dakujem vyskusam , ale doma neprezradim co je to zelene, nejedli by mi to)))
ebetka
Dnes som ich robila a sú úžasné. Podľa mňa by chutili aj tým, čo nemajú radi špenát. Ďakujem za recept !
peter48
Pokiaľ robíš lasagne z doma robeného cesta, dobre je tiež pridať špenát do cesta. Krstná mama to tak vždy robievala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia