Penne s lososom a bazalkou

redakcia - fotkaredakcia, 9. marca 2010

Suroviny

250 g
300 g
200 ml
2 PL
100 ml
2 PL
1 PL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    V osolenej vode varíme cestoviny asi 12 minút. Filety z lososa umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme olej a porcie ryby prudko opečieme, potom ich vyberieme. Výpek zmiešame s citrónovou šťavou, vodou, vínom a 3 minúty povaríme, potom pridáme smotanu.

  2. 2

    Vmiešame bylinky, zahustíme solamylom, prevaríme, osolíme, okoreníme čiernym korením, osladíme. Porcie ryby necháme v omáčke 5 minút odležať. Cestoviny scedíme a upravíme s lososom a omáčkou na misu.

  3. 3

    Ozdobíme čerstvou bazalkou a posypeme čerstvo namletou zmesou korenia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia