Rigatoni s anglickou slaninou a rajčinami

redakcia - fotkaredakcia, 9. marca 2010

Suroviny

400 g
300 g
200 g
6 ks
125 g
1 ks
2 PL
0,5 kg
2 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Špenát varíme v osolenej vode asi 2 minút. Scedíme ho, prelejeme studenou vodou a dáme odkvapkať. Cherry paradajky rozpolíme, naložené paradajky necháme odkvapkať, olej zachytíme. Pasírované paradajky nakrájame na kocky, slaninu na rezance. Cibuľu posekáme, opražíme na PL olivového oleja, pridáme pasírované paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme asi 15 minút.

  2. 2

    Rigatoni uvaríme podľa návodu. Slaninu a sušené paradajky opečieme na zvyšnom olivovom oleji, pridáme 2 PL oleja z naložených paradajok, vmiešame špenát, drobné paradajky, kolienka (rigatoni) a bazalku, osolíme, okoreníme a rozdelíme na taniere.

  3. 3

    Zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme rozdrobeným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia