Cestoviny so syrovou omáčkou a špenátom

redakcia - fotkaredakcia, 9. marca 2010

Suroviny

1/2 balíčka
1 balíček
 trocha
 trocha
4 trojuholníky
1 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cestoviny bežným spôsobom a necháme ich odkvapkať. Na panvici urestujeme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme špenát a chvíľu podusíme, potom pridáme podľa chuti soľ, korenie a pretlačený cesnak. Potom panvicu odložíme nabok. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku.

  2. 2

    Do tejto zápražky postupne prilievame po troškách mlieko, až kým je omáčka stredne hustá. V tejto omáčke rozpustíme trojuholníky syra a k rozpusteným pridáme na špičku noža muškátový kvet, trošičku korenia, v prípade potreby soľ a necháme ešte chvíľu povariť. Omáčka by mala byť hustá.

  3. 3

    Keď máme všetky ingrediencie pripravené, vymastíme zapekaciu misku maslom alebo iným tukom a vysypeme strúhankou. Potom zmiešame cestoviny s omáčkou a polovicu dáme do zapekacej misky. Na ne dáme všetok špenát a naň zvyšok cestovín.

  4. 4

    Navrch posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme do rúry zapiecť, až kým sa syr rozpustí a získa zlatistú farbu.

Diskusia k receptu

Vymazať
abend
Nooo, recept vyzerá byť dobrý, keďže milujem cestoviny určite čoskoro vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia