Postup
-
1
Najprv si pripravíme cestoviny bežným spôsobom a necháme ich odkvapkať. Na panvici urestujeme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme špenát a chvíľu podusíme, potom pridáme podľa chuti soľ, korenie a pretlačený cesnak. Potom panvicu odložíme nabok. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku.
- 2
Do tejto zápražky postupne prilievame po troškách mlieko, až kým je omáčka stredne hustá. V tejto omáčke rozpustíme trojuholníky syra a k rozpusteným pridáme na špičku noža muškátový kvet, trošičku korenia, v prípade potreby soľ a necháme ešte chvíľu povariť. Omáčka by mala byť hustá.
- 3
Keď máme všetky ingrediencie pripravené, vymastíme zapekaciu misku maslom alebo iným tukom a vysypeme strúhankou. Potom zmiešame cestoviny s omáčkou a polovicu dáme do zapekacej misky. Na ne dáme všetok špenát a naň zvyšok cestovín.
- 4
Navrch posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme do rúry zapiecť, až kým sa syr rozpustí a získa zlatistú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu