Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami
Jar je tu... a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo...
Lasagne bez bešamelu
Je tu viac receptov na lasagne, ja ich robievam bez bešamelu, sú dietnejšie a...
Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...
Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom
Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi...
Pečené teľacie lýtko Osso Bucco
Už dávno som sa na túto taliansku špecialitu chystal, no až tento víkend prišiel správny čas....
Pizza mäkkučké cesto
asi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes...
Treska s pečenou cviklou
čítal som na vareche diskusiu o mrazených rybách a uvedomil som si aké mám šťastie,...
Domáca oriešková zmrzlina
Milujeme oriešky v zmrzline a na želanie rodiny som vyrobila túto pochúťku. Surovín nepotrebujeme veľa a...
Florenský koláč
prekvapivo jednoducha a o to chutnejsia zalezitost, ktorou som sa inspiroval z casopisu
Bruschetti tak trocha po slovensky
Keď zistím, že chlebík, z ktorého som si chcel odrezať krajec, má už svoje...
Cacimpero - talianske predjedlo
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom...
Malinové tiramisu
Šľahačku s cukrom vymiešame do tuhej hmoty a pomaly primiešavame do mascarpone. Pripravíme si tekutý sirup...
Talianske semifreddo
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska,...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...
Farfalle s brokolicou a sardelami
Ide o jednoduché cestovinové jedlo, ktoré máte pripravené v priebehu 20 min. od čistenia brokolice...
Kolienka s Peccorinom
Tento recept mi dal môj najlepší priateľ. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci - dáva vyniknúť...
Bravčové paličky s prosciutom a pečenými zemiakmi
Jednoduché, a veľmi chutné jedlo. A keby už tak boli nové zemiačky a domáce...
Panna Cotta
Panna Cotta je známy a osviežujúci taliansky dezert, ktorý robievam vždy, ked dostanem chuť na...
Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...
Penne s kuracím mäsom a gorgonzolou
Na olivovom oleji opiecť na kúsky nakrájané kuracie prsia, pridať biele víno a povariť 5 min....
Kuracie prsia so špagetami
Kuracie prsia nakrájať na vačšie kúsky. Osoliť, okoreniť a upiecť na panvici s olivovým olejom....
Špagety s parmezánovou omáčkou
Dať variť cestoviny podľa návodu. Na panvicu dať olivový olej, pridať maslo, citrónovú šťavu...
Zidovský mediteránsky košíček
Ide o veľmi príjemné predjedlo a zároveň aj efektné. Recept pochádza od židov žijúcich v oblasti...
Polievka Crema Di Funghi
Najemno nakrájanú slaninu a cibuľu orestovať na oleji. Pridať zmes hríbou, soľ, korenie, ...
Carpaccio z hovädzieho mäsa
Toto jedlo - predjedlo? máme veľmi radi. Viem, surové mäso... Ale aj...
Zdravé cestoviny
Jedného dňa som si povedala, že začnem jesť zdravo. Pokiaľ mi bude chutiť, ...
Dubákové tagliatelle
Dnes som vyskúšala domáce ručne vyrobené tagliatelle ako samostatné jedlo s dubákmi a sušenou pálivou paprikou...