Pappardelle s fazuľou, mrkvou a slaninkou, parmezánom

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 9. marca 2010
Pappardelle s fazuľou, mrkvou a slaninkou, parmezánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

160 g
200 g
60 g
60 g
200 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks
0,5 l
0,1 dl
1 dl




Postup

  1. 1

    Na panvici orestujeme cibuľu, cesnak a pokrájanú slaninu. Pridáme mrkvu, fazuľu, pasírované paradajky, pridáme soľ, korenie, nadrobno nakrájanú papričku a podlejeme vínom a vývarom a krátko podusíme.

  2. 2

    Túto zmes zmiešame s uvarenými cestovinami. Podávame so strúhaným parmezánom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Cestoviny si môžete pripraviť aj doma. Cesto spracujete podľa receptu, dobre uhnetiete a potom na strojčeku na cestoviny pripravíte druh, na aký máte práve chuť. Domáce čerstvé rezance nemajú chybu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia