Cestoviny s paradajkovo-cesnakovou omáčkou

saska3292 - bez fotkysaska3292, 15. augusta 2011

Receptov na rajčinové omáčky na cestoviny je veľmi veľa, ale toto je môj najobľúbenejší. Naučil ma ich otec asi tak v 15, je to Zobraziť celý popisReceptov na rajčinové omáčky na cestoviny je veľmi veľa, ale toto je môj najobľúbenejší. Naučil ma ich otec asi tak v 15, je to veľmi jednoduché a rýchle, zvládne to ozaj každý :-))

2
porcie
20-30 minút
príprava

Suroviny

300g
2-3ks
1-3 strúčiky
asi lyžica
  sušené
 (eidam) strúhaný




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Rajčiny si sparíme pod vriacou vodou a zbavíme šupky. Ošúpané rajčiny, oregano a bazalku (čerstvé alebo sušené), soľ, cesnak, olivový olej a čierne korenie spolu zmixujeme. Ak zrovna nedostať pekné voňavé rajčiny, môžme tam dať asi tak lyžicu kečupu (najlepšie pálivého). V hlbokej panvici si rýchlo speníme trochu cesnaku, prilejeme omáčku a necháme chvíľu prevrieť. Zamiešame do toho cestoviny a podávame so strúhaným parmezánom alebo eidamom :-)

Diskusia k receptu

tati2008
Ja som si uz taku zmes:paradajky(nelupane),cesnak,oregano a bazalka pripravila a dala do mraznicky.Robim to uz 2.rok.V zime sa zide,ked nie su paradajky.Vhodne na lazane,cestoviny,polievku a ine.
marianne69
mnamka na taniery...jednoduche a super,kecup sice nikdy nedavam,rajciny bohate stacia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia