Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou fotorecept

pumaamravec - fotkapumaamravec, 5. septembra 2011

Špagety s orestovanými kockami baklažánu preliate rajčinovou omáčkou sú naozaj vynikajúce a pritom veľmi jednoduché.

1
porcia
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
3 ks
3 PL (alebo hustý pretlak)
1 výhonok
 štipka
 štipka
 štipka
 štipka
 štipka
 na dno panvice




Postup

  1. 1

    Baklažán si nakrájame na kocky aj so šupkou, nasolíme a necháme opotiť 10-15 minút.

    Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno panvice si kvapneme olivový olej a pomaly na miernom ohni domäkka restujeme baklažánové kocky.

    Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame si paradajky na malé kúsky a pridáme k orestovanému baklažánu, podlejeme paradajkovou passtou (alebo hustým pretlakom). Osolíme, prípadne ocukríme podľa chuti. Okoreníme čiernym korením, tymiánom, oreganom a bazalkou, (môže byť sušená, ale lepšia je čerstvá). Necháme zredukovať objem, aby bola omáčka hustá, trvá to približne 10 minút.

    Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ku konci pridáme do omáčky nasekanú petržlenovú vňať.

    Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené cestoviny scedíme a vysypeme do omáčky, ešte minútku necháme na ohni a poriadne zmiešame s omáčkou. Môžme podávať ozdobené kúskom petržlenovej vňate.

    Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

maartina
..takto aj mne veľmi chutia ...ešte poprosím trochu tvrdého syru na posypanie, ďakujem :))
ebetka
Aj nam chutili, mali sme ich ako jednoduchy obed na dovolenke
rusaliena
Pridala som do omáčky ešte pretlačený cesnak. Bola fantastická:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia