Panna Cotta s ovocnou čiapočkou fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 13. septembra 2011

Suroviny

Čiapočka:
1 PL, jemne mletá
375 ml
Pannacotta:
2 KL, jemne mletá
500 ml
40 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Čiapočka: Do hrnca nasypeme želatínu (ja som použila žltú, aby bola farba sýtejšia) a zalejeme 2 lyžicami vody, necháme ju 5 minút stáť, aby absorbovala vodu. Ovocnú šťavu (šťavu z kompótu alebo príp. rozmiešaný tang s vodou) zohrejeme a časť z nej nalejeme na želatínu. Na miernom plameni zohrievame, kým sa želatína nerozpustí. Pridáme zvyšok ovocnej šťavy a varíme 1-2 minúty.

    Panna Cotta s ovocnou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    6 formičiek ( pohárov, ale nesmú mať zúžené hrdlo) o objeme aspoň 125 ml jemne vymastíme olejom. Pripravenú želatínu rozdelíme do formičiek a necháme dobre stuhnúť v chladničke.

    Panna Cotta s ovocnou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pannacotta: Želatínu necháme napučať v 2 PL vody ako v bode č.1. Necháme 5 minút napučať. V šľahačkovej smotane rozpustíme cukor, pridáme k želatíne a povaríme 1-2 minúty. Rozdelíme do formičiek na stuhnuté ovocné želé a znova necháme v chladničke stuhnúť. 5 minút pred podávaním vyberieme z chladničky, vyklopíme z formičiek a podávame preliate čokoládovým topingom.

    Panna Cotta s ovocnou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozdelíme do formičiek na stuhnuté ovocné želé a znova necháme v chladničke stuhnúť. 5 minút pred podávaním vyberieme z chladničky, vyklopíme z formičiek a podávame preliate čokoládovým topingom.

    Panna Cotta s ovocnou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

akeber
vyskúšam v silikonových formičkách.......moje deti takkéto maškrtky zbožňujú.......:)
tothka
Krásne, príde si na svoje aj oko , aj mlsný jazýček




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia