Panna Cotta s ovocnou čiapočkou fotorecept
Foto: malinka711
Postup
-
1
Čiapočka: Do hrnca nasypeme želatínu (ja som použila žltú, aby bola farba sýtejšia) a zalejeme 2 lyžicami vody, necháme ju 5 minút stáť, aby absorbovala vodu. Ovocnú šťavu (šťavu z kompótu alebo príp. rozmiešaný tang s vodou) zohrejeme a časť z nej nalejeme na želatínu. Na miernom plameni zohrievame, kým sa želatína nerozpustí. Pridáme zvyšok ovocnej šťavy a varíme 1-2 minúty.
-
2
6 formičiek ( pohárov, ale nesmú mať zúžené hrdlo) o objeme aspoň 125 ml jemne vymastíme olejom. Pripravenú želatínu rozdelíme do formičiek a necháme dobre stuhnúť v chladničke.
-
3
Pannacotta: Želatínu necháme napučať v 2 PL vody ako v bode č.1. Necháme 5 minút napučať. V šľahačkovej smotane rozpustíme cukor, pridáme k želatíne a povaríme 1-2 minúty. Rozdelíme do formičiek na stuhnuté ovocné želé a znova necháme v chladničke stuhnúť. 5 minút pred podávaním vyberieme z chladničky, vyklopíme z formičiek a podávame preliate čokoládovým topingom.
-
4
Rozdelíme do formičiek na stuhnuté ovocné želé a znova necháme v chladničke stuhnúť. 5 minút pred podávaním vyberieme z chladničky, vyklopíme z formičiek a podávame preliate čokoládovým topingom.
Diskusia k receptu