Foto: sharona
Chuťovo je jemné, používa sa na prípravu Tiramisu alebo iných sladkých alebo slaných náplní a hlavne je lacnejšie ako kupované.
1
porcia
porcia
2 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Smotanu (má byť 16-18 %) dajte zohriať v sklenenej miske do mikrovlnky (na 750 W na 20 sekúnd, potom premiešať a dať naspäť ešte na 10-20 sekúnd). Smotana má byť teplá - nie horúca. Kto nemá MV môže zohriať na sporáku najlepšie nad horúcou parou.
- 2
Sitko vystlané plátnom dajte nad misku, vlejte smotanu a plátno zaviažte. Netreba pritláčať, lebo nadbytočná voda odtečie sama. Ešte teplú smotanu dajte na 1 deň do chladničky. Takto získate asi 350 g domáceho mascarpone.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Julica , takto som robila jogurt, čiže len to scediť a je z toho biely syr ala balkánsky typ?
Výborný recept na mascarpone čo som odskúšala je tu: varecha.pravda.sk/recepty/domace-mascarpone/30427-recept....
Smotna musí byť aspoň tých 33%, a nesmie byť trvanlivá, ináč sa to nepodarí. Vydrží mi cca 3 dni v chladničke najlepšie v skle, dobre uzavreté.
Ale draha pani ,podla mna sa to neoplati z tej 33%smotani lebo 500 ml vyjde teraz uz aj 2.5 eura a kupeny maskarpone tak tiez 2.5cca