Domáce Mascarpone

sharona - fotkasharona, 16. augusta 2011 11:15
Ďalšie recepty »
Domáce MascarponeFoto: sharona

Chuťovo je jemné, používa sa na prípravu Tiramisu alebo iných sladkých alebo slaných náplní a hlavne je lacnejšie ako kupované.

1
porcia
2 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Smotanu (má byť 16-18 %) dajte zohriať v sklenenej miske do mikrovlnky (na 750 W na 20 sekúnd, potom premiešať a dať naspäť ešte na 10-20 sekúnd). Smotana má byť teplá - nie horúca. Kto nemá MV môže zohriať na sporáku najlepšie nad horúcou parou.

  2. 2

    Sitko vystlané plátnom dajte nad misku, vlejte smotanu a plátno zaviažte. Netreba pritláčať, lebo nadbytočná voda odtečie sama. Ešte teplú smotanu dajte na 1 deň do chladničky. Takto získate asi 350 g domáceho mascarpone.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist