Foto: naivemutant
Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, tak som hneď hľadala na internete recepty a našla niečo podobné.
porcie
príprava
na 200°C °C
Postup
-
1
Dáme variť cestoviny podľa návodu. (11 min)
- 2
Zatiaľ si nastrúhame parmezán (1/2 hrnčeka)
- 3
Nakrájame gorgonzolu na kocky.
- 4
Na olivovom oleji orestujeme nakrájaný cesnak a neskôr pridáme paradajky. Podusíme.
- 5
Pridáme gorgonzolu, neskôr biely jogurt, počkáme kým omáčka zhustne a nakoniec pridáme parmezán. Dochutíme soľou, bylinkovou soľou a okoreníme provensálskymi bylinkami.
- 6
Precedené cestoviny zmiešame s omáčkou v hrnci.
- 7
Cestoviny uložíme do plechu (vymastený olivovým olejom). Na cestoviny poukladáme na kolieska nakrájanú mozzarellu. Dáme piecť na 200°C po dobu 10 min.
- 8
Hotové jedlo.
- 9
Naservírujeme.
- 2
cestoviny su skvele :P