Pečené voňavé jahňacie stehno
Milujeme jahňacie mäso, blíži sa Veľká noc a nielen na Veľkú noc, ale takto...
Plnené pečené kura v mojej úprave
Ohlásila sa mi viacpočetná návšteva. Pripravila som pre ňu môj obľúbený recept. Je veľa možností,...
Grilovaný camembert s orechmi a medom
fotku podobného syra som videl minulý rok na internete a hneď som vedel, že ho musím...
Slávnostné morčacie závitky
Môj prasynovec mal narodeniny a ja som potrebovala vymyslieť slávnostné jedlo, ktoré by chutilo rovnako deťom,...
Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami
Poznám viacero spôsobov morčacích prs pečených v celku, väčšinou sú prešpikované údenou slaninou. Porozmýšľala som...
Tajine hrdzavej Berberky /forecept/
Ide o recept pocházajúci z Maroka. Je to voňavé jedlo z kuraťa, ľahko pikantnej, ...
Halušky s vajcom
Toto rýchle, chutné a ľahké jedlo som sa naučila od mojej mamy. Je to pôstne jedlo...
Kura pečené na masle s rascou
Ak potrebujem pripraviť rýchle, jednoduché a chutné jedlo, pripravím toto kura. Tento môj vlastný...
Pečené mäsové guľky na špagetovom lôžku
Zostala mi hotová plnka z krkovičkovej rolády, na druhý deň som pripravila z nej dalšie jedlo....
Kapustové omelety
Rýchle a bezmäsité... Recept som kedysi kdesi opísala. Už neviem kde.
Lapin - paquets - králik v balíčku
Blíži sa Veľká noc, hľadala som a našla som tento francúzsky recept na úpravu králika...
Kyjevský kotlet v mojej úprave /fotorecept/
Ide o vykostené kuracie prsíčko s ponechanou hornou časťou krídelka, čo vytvára kotlet. Je plnený...
Čisté kokosové rezy
Tento rakúsky recept na tieto rezy mi prišiel e-mailom v novembri 2010. Mali veľký úspech, ...
Polievka s estragónom
Túto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti...
Panenka v listkovom závoji so špenátom
Unás moc špenát neoblubuju tak som ho schovala do listkového cesta.
Talianske semifreddo
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska,...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...
Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...
Slovenská hrstková polievka
Je to výborná polievka slovenskej kuchyne, vhodná na chladnejšie dni i pôstne obdobie. Varím ju...
Kohút na víne po burgundsky
Recept je trošku náročný na prípravu, aj na čas, ale výsledok je úžasný...
Kolienka s Peccorinom
Tento recept mi dal môj najlepší priateľ. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci - dáva vyniknúť...
Krkovička s cibuľovým pestom a grilovanou zeleninou
Obe cibule a cesnak pokrájame nadrobno a zmiešame s ostatnými surovinami. Krkovičku rozrežeme na plát a...
Bravčové pliecko s mexickou zmesou
Recept som vymyslela podľa svojej fantázie je veľmi chutný.
Rascové špirálky
Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam....
Medový krémeš
Medový krémeš je príjemný, chutný a pomerne jednoduchý zákusok. Má viacero spôsobov prípravy. Tento...
Bravčová krkovička s cesnakom
Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a...
Zidovský mediteránsky košíček
Ide o veľmi príjemné predjedlo a zároveň aj efektné. Recept pochádza od židov žijúcich v oblasti...
Veľkonočný veniec
Vyberám tento recept z mojich starších výpiskov z receptára Slovenskej televízie, blížia sa veľkonočné sviatky a...
Šampiňóny na prírodno
Mám rada šampiony na prírodno, len tak na cibuľke ako samostatné jedlo s chlebom. Výhodou...
Polievka z kuracích kostier,kostí, kože, tuku odrezkov a drobov
Nemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty. Do mrazničky...
Dödölle - príloha k divine
Je to obľúbená príloha k divine v Madarku. Môže sa podávať aj k mäsám na šťave,...
Zelený židovský šalát s hubami a orechami
Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny,...
Maďarská konská saláma Kasy - kozácka domáca saláma
Aj ked očakávam protichodné reakcie, rozhodla som sa tento recept vložiť, jednak preto, že...
Rezy žerbo podľa autora pána Gerbeaud
Autorom tohoto receptu je svetoznámy cukrár Emil Gerbeaud, ktorý prišiel do Budapešti v r...
Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...